用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學 小學壓力大嗎
go

小學壓力大嗎

如題,功課多唔多,學校谷唔谷,有無分精英班,我擔心囡囡讀得辛苦有壓力。

回覆:angel_laam 的帖子

回覆:HELLOKITTY2013 的帖子

回覆 HELLOKITTY2013 的帖子

For my understanding is only one test on each semester, are you clearing on this school?? Please don't blur your picture or non informative for other parents.

可能今年遲左個多星期開學,大測(uniform test) 前,課程係教得好急,但Uniform Test之後就正常返。通常兩三個星期CA一次,中,英默就每星期都有。

其實上到小學,星期一至五都冇得玩嫁喇。

Well, I would said that all primary students under HK syllabus was normal. Please let us know if you can find other government subsidary's homework website to compare....it's more terrible. She is not heavy homework at all compare to others. I wonder your girl is studying primary or not. If I were you on this matters,  you should  better let your girl to study international school. Not but the least, please don't 沬黑this school. Thanks!!

可以上網睇功課咁好? 我小朋友果間冇的只靠自己寫。每天都有7-8樣功課, 知道身邊朋友又有8-10樣, 每星期默書、每月復習、除了一般測驗還有突撃測驗。係香傳統學校讀書不會壓力小, 只有大或更大或更大大。

冇分精英班。每日大概5-6様功課。我女P1時算快手,一個鐘做晒。如果你囡囡英文底好,P1壓力不大。個人經驗,不喜勿插。

Most of the traditional schools are heavily academic focus. That's all.

回覆:TB 的帖子

請問你小朋友是由st Clare kindergarten升上去嗎?我擔心佢地係學卷幼稚園,上到英文小學會好吃力,在幼稚園時你有在外邊補英文嗎?謝謝!

回覆:Miumiulab 的帖子

我女不是在St Clare讀幼稚園的。在讀幼稚園時亦沒有補習。但佢果間幼稚園係比比St Clare 幼稚園深嘅。讀幼稚園不用補習吧!

引用:我女不是在St+Clare讀幼稚園的。在讀幼稚園

原帖由 TB 於 14-01-04 發表
我女不是在St Clare讀幼稚園的。在讀幼稚園時亦沒有補習。但佢果間幼稚園係比比St Clare 幼稚園深嘅。讀幼 ...
謝謝!
據我所知,有幼稚園(非双語班主任任教)學生都會出去學下英文,我當然唔想,只擔心上小一銜接有困難。