用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會李兆強小學 有冇人同我一樣20分抽到平兆呢?
go

有冇人同我一樣20分抽到平兆呢? [複製鏈接]

今日去註冊了......
   0    0    0    0

回覆:有冇人同我一樣20分抽到平兆呢

Me too, 我一陣去註冊

我都完成手續了

引用:我都完成手續了

原帖由 wendycnc 於 13-11-27 發表
我都完成手續了
Me too,20入到

HI! 我自覺幸運......之前打定輸數...竟然抽到....
你們有沒有考直資/ 私小呢?

引用:HI!+我自覺幸運......之前打定輸數...竟然

原帖由 wendycnc 於 13-11-28 發表
HI! 我自覺幸運......之前打定輸數...竟然抽到....
你們有沒有考直資/ 私小呢? ...
有,福建小學

回覆 RebeccaLeung817 的帖子

咁如果福小收你讀邊間呢?

引用:回覆+RebeccaLeung817+的帖子 咁如果福小

咁如果福小收你讀邊間呢?
都會選兆強升中多選擇,哥哥前三年在兆強畢業升中好好。

啊....原來係咁.....哥哥是不是升上聖言? 如果讀呢間就係我既TARGET了

引用:回覆+RebeccaLeung817+的帖子 啊....原來

啊....原來係咁.....哥哥是不是升上聖言? 如果讀呢間就係我既TARGET了:happy ...
是呀!

回覆:RebeccaLeung817 的帖子

好叻呀!
哥哥喜歡返學嗎?學校是不是真的很谷呢?

引用:好叻呀! 哥哥喜歡返學嗎?學校是不是真的

好叻呀!
哥哥喜歡返學嗎?學校是不是真的很谷呢?
哥哥小一時功課真的做到好夜,起碼要做3一4小時功課,如有默書起碼要到11點。但辛苦後的成果是開心,因每個小朋友都不同,我都怕妹妹難適應。

功課要做3-4小時
好驚呀....希望呀仔頂到啦...

另外, 請問NET TEACHER 每星期教幾多堂的呢?

引用:回覆+RebeccaLeung817+的帖子 功課要做3-4

原帖由 wendycnc 於 13-11-29 發表

功課要做3-4小時
我個仔K1開始在英國文化協會學到現在,我都好少要自已教他,如擔心英文最好快D去學拼音,妹妹開始2年最怕升上小學英文默書。

RebeccaLeung817 發表於 13-11-29 10:15
我個仔K1開始在英國文化協會學到現在,我都好少要自已教他,如擔心英文最好快D去學拼音,妹妹開始2年最怕升 ...
其實呀仔幼稚園有教PHONICS &有NET班主任的, 另外我都有報英基補英文, 希望OK...
咁其實兆強有冇定時間上NET TEACHER堂的呢?至少有機會講多D

回覆 wendycnc 的帖子

hi....my son going to study P1 in Sep 14 and my daughter is studying P4
net lesson I think one week 1-2 lessons.....but a little effect because 3x persons in one class and usually study a poem only and then do a worksheet.....

speaking 反而平日英文堂可能會講多D

我想問下英基學英文好唔好?

回覆:BBmiu 的帖子

英基~我小朋友都好鍾意返,每堂都有個主題,講解完畫下公仔,上得好開心!

引用:英基~我小朋友都好鍾意返,每堂都有個主題

原帖由 wendycnc 於 13-12-03 發表
英基~我小朋友都好鍾意返,每堂都有個主題,講解完畫下公仔,上得好開心!

...
請問英基phonics響邊度上架?thanks

引用:Quote:原帖由+wendycnc+於+13-11-29+發表回

原帖由 RebeccaLeung817 於 13-11-29 發表
我個仔K1開始在英國文化協會學到現在,我都好少要自已教他,如擔心英文最好快D去學拼音,妹妹開始2年最怕升 ...
請問妹妹在那學併音?我小孩三歲想搜集資料、thx

‹ 上一主題|下一主題