用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧vs啟思
樓主: Weldon
go

藍田靈糧vs啟思 [複製鏈接]

引用:阿仔2間都係pm+offer..呢2間邊間好?有什麼

原帖由 Weldon 於 13-11-27 發表
阿仔2間都係pm offer..呢2間邊間好?有什麼分別?
我同你情況一樣,但我會選擇靈糧!
其實兩間都係happy school 的話,我反而覺得係睇你去interview或參觀學校時既感覺!

引用:Quote:原帖由+vincentchun+於+13-11-27+發

原帖由 mawingyinhk 於 13-11-27 發表
最後會選擇啟思? 定係有更好選擇呢?
我只in左兩間,啟思pm offer,由於已有offer後才in靈糧,觀察後覺得啟思好d所以hea in,靈糧冇offer,所以只可揀啟思

引用:Quote:原帖由+mawingyinhk+於+13-11-27+發

原帖由 vincentchun 於 13-11-27 發表
我只in左兩間,啟思pm offer,由於已有offer後才in靈糧,觀察後覺得啟思好d所以hea in,靈糧冇offer,所以只可 ...
兩間都係好學校,最緊鐘意小朋友讀得開心

引用:Quote:原帖由+vincentchun+於+13-11-27+發

原帖由 mawingyinhk 於 13-11-27 發表
兩間都係好學校,最緊鐘意小朋友讀得開心
你揀左邊間?

引用:Quote:原帖由+mawingyinhk+於+13-11-27+發

原帖由 vincentchun 於 13-11-27 發表
你揀左邊間?
我地選擇左靈糧﹑因為想兩個小朋友同一間學校

引用:靈糧堂感覺不是太好,由出面排隊個叔叔已經

原帖由 Ponze 於 13-11-27 發表
靈糧堂感覺不是太好,由出面排隊個叔叔已經態度麻麻,到interview 時個老師完全係流水作業feel, 到最尾grou ...
我反而係去靈糧堂面試時過程好順利,雖然流水式面試,但老師好有耐性。啟思面試前外面人山人海,面試時又噪又混亂,老師又生手唔識變通。面試之前我好鍾意啟思,面試後覺得靈糧堂好啲,不過因為當日bb發呆,只是waiting.

回覆:藍田靈糧vs啟思

www.edb.gov.hk/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/quality-assurance-framework/qr/qr-report/index.html

可以參考下、唔同學校有佢既特質同教學方法、看看那間合口味

已經有啟思offer之後先去in靈糧..原先都鐘意啟思..但in完之後靈糧俾我感覺好好..從環境.整個interview過程..老師既態度..俾我感覺佢地好有heart..所以係度問下大家意見

大家可以參考下呢個表

Weldon 發表於 13-11-28 11:54
大家可以參考下呢個表
E個我都有望過, 不過其實入面冇咩講教學方法,教學理念等, 計分方法雖然有客觀標準, 但又未必涉及所有範疇.
用黎選校的話, 差咁D咁....但參考下無妨, 多謝推介.

‹ 上一主題|下一主題