用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人囝囝有帶蔡司成長樂(MyoVision)
go

有冇人囝囝有帶蔡司成長樂(MyoVision) [複製鏈接]

請問各家長有冇經驗及成效?
   0    0    0    0

引用:請問各家長有冇經驗及成效?

原帖由 kkk3316 於 13-11-26 發表
請問各家長有冇經驗及成效?
剛剛帶,未知效用,諗住試一年,好先繼續配……

朋友仔有用(小學三年級),一年只深了25度,值得試下……

annienorman 發表於 13-11-27 08:42
剛剛帶,未知效用,諗住試一年,好先繼續配……

朋友仔有用(小學三年級),一年只深了25度,值得試下……

請問大約幾錢和在那裡配?
[img align=left]http://i22.photobucket.com/albums/b350/joey--joey/f8c455c3.jpg[/img] 無呀, 我無打你呀~~~

唔知運動型小學生啱唔啱呢?我個仔好多球類運動,因佢地話对眼镜焦点好要,

引用:Quote:annienorman+發表於+13-11-27+08:42+

原帖由 miu~miu 於 13-11-27 發表
請問大約幾錢和在那裡配?
銅鑼灣配,約$2100

引用:+唔知運動型小學生啱唔啱呢?我個仔好多球

原帖由 kkk3316 於 13-11-27 發表
唔知運動型小學生啱唔啱呢?我個仔好多球類運動,因佢地話对眼镜焦点好要, ...
纖維鏡片

annienorman 發表於 13-11-27 17:12
銅鑼灣配,約$2100

請問耍特別再驗眼壓, 放大曈孔嗎? 我小朋友在理大配開普通的, 他們說配這種鏡片, 要再做以上的檢驗. 其實第一次去驗時已做過啦, 我再問另一間, 卻說不用, 只像平時一般的驗眼就可以, 請問你配時,  要 CHECK 咁多野嗎?
[img align=left]http://i22.photobucket.com/albums/b350/joey--joey/f8c455c3.jpg[/img] 無呀, 我無打你呀~~~

引用:Quote:annienorman+發表於+13-11-27+17:12+

原帖由 miu~miu 於 13-11-27 發表
請問耍特別再驗眼壓, 放大曈孔嗎? 我小朋友在理大配開普通的, 他們說配這種鏡片, 要再做以上的檢驗. 其實 ...
沒有再驗眼壓……

是否怕他有假性近視……?

annienorman 發表於 13-11-27 18:19
沒有再驗眼壓……

是否怕他有假性近視……?

上次配已驗啦, 我打去問佢話又要驗喎, 我老公話掠水
因為我係另一間問過話唔需要, 所以問下D 配過架媽咪, 係咪又要攪咁多野囉

回覆 kkk3316 的帖子

Myovision 即係咩黎架?

‹ 上一主題|下一主題