用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等待KV 出結果
樓主: heydenbb
go

等待KV 出結果 [複製鏈接]

引用:等咁耐、等到冇咩感覺了 +

原帖由 sonia410 於 13-11-27 發表
等咁耐、等到冇咩感覺了
已經豁出去了!

回覆:等待KV 出結果

一出就會有好多SC vs KV 的post了

cherrybeepbeep  冇有錯  發表於 13-11-27 09:27

快D出就好啦,好心急,好想入到呢間

我仔係讀緊K1,希望那些認同kv教學模式和理念的家長入到。kv係用家先會知道好的一間幼稚園。

引用:一出就會有好多SC+vs+KV+的post了 +

原帖由 daisylhn 於 13-11-27 發表
一出就會有好多SC vs KV 的post了
無錯,到時又有新一輪嘅林峰vs陳豪,睇你like邊個

引用:Quote:原帖由+daisylhn+於+13-11-27+發表一

cymchris 發表於 13-11-27 09:56
我仔係讀緊K1,希望那些認同kv教學模式和理念的家長入到。kv係用家先會知道好的一間幼稚園。

...

絶對認同! 我仔讀K2

引用:Quote:cymchris+發表於+13-11-27+09:56+我

原帖由 bakki 於 13-11-27 發表
絶對認同! 我仔讀K2
me too. 我都係用家,我仔K1,Kv真係好好,out of my expectation.

我仔好掛住呢間學校, in完之後成日提住要去新學校。事原臨走前門口個老師好似問佢like咩水果, 佢話apple, 之後老師指指壁報上面有個大蘋果, 又俾左粒紅色的糖佢食。 我仔記到依家。

無唱歌係咪一定唔會收

SC VS KV,我就無得打呢條FEED,因為SC,WAITING LEI......希望KV會中啦.......

我個囡都IN得唔錯,都好希望有好消息

今年有幾多人in KV?

貓貓人 發表於 13-11-27 10:44
me too. 我都係用家,我仔K1,Kv真係好好,out of my expectation.

kv的媽媽們, 可否再分享多些kv的好處?
如, 紀律, 是否教得好好?
學習, 是否又開心又能學到嘢?
家校合作, 雖然成日話冇家長參與的活動, 咁點樣知道小朋友在學校的事情?
多謝指點

回覆 cymchris 的帖子

絶對認同! 我仔讀K1...I have received the offer letetr on one of Saturday last year...

回覆 的帖子

我仔K1,去年冇唱歌都收,老師睇整體表現!

預祝各位家長成功入到心儀學校

引用:回覆+程+的帖子 我仔K1,去年冇唱歌都收,

回覆 cherrybeepbeep 的帖子

kv的媽媽們, 可否再分享多些kv的好處?
如, 紀律, 是否教得好好? - 紀律教得好好
學習, 是否又開心又能學到嘢? - My boy and his classmates feels happy for going school and they like their class teacher(s)
家校合作, 雖然成日話冇家長參與的活動, 咁點樣知道小朋友在學校的事情? - From your kids..this is the purpose for KV teachers not telling parents directly about what is doing at schoo, like what do kids need to bring in next day to the class or homework also, they train kids to tell parents directly...training them to be more independent...

cherrybeepbeep  第3個pt. 唔講都唔知, thank you  發表於 13-11-27 11:45

回覆 cherrybeepbeep 的帖子

我小朋友k1, 紀律真係冇得頂, 個個自動自覺, 一入學校果下佢地個個變身成個小學生咁, 自己拎手冊功課出o黎, 還圖書, 去toilet, 之後拎枱面o的玩具玩一陣, 只係有個別同學仔初期有喊, 但而家已經ok晒
教中文o既進度非常理想, 教認字一流, 仲要keep 到全班都有進度, 而唔係叻先識 (如果你試過教小朋友認中文字的話你就知我講乜, 認中文比英文難好多), 英文都ok, 循序漸進唔太深; 出奇地少功課 (比我想像中要少好多), 一兩個星期先有一次填色, 半張A4 紙, 其他PRE-WRITING 阿女話o係學校做晒

冇乜家校活動唔代表冇溝通, train到 o的小朋友自己向家長報告發生咩事咪仲理想, 而且係有家長日, 10月已經見左老師。

happyprettybaby  知道多左仲更加希望入到呀!  發表於 13-11-27 22:08
cherrybeepbeep  好詳細, thank you so much~  發表於 13-11-27 11:46
‹ 上一主題|下一主題