用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保羅堂(北角)、又一村學校、創價, 大家點會揀? ...
go

聖保羅堂(北角)、又一村學校、創價, 大家點會揀? [複製鏈接]

聖保羅堂(北角)、又一村學校、創價幼稚園的K1, 大家點會揀?
(A) 我較著重女兒德行, 課程不用太深及太谷, 當然又唔好淺到接唔到小學水平, 哪間較好?

(B) 現在, 三間都有學卷, 有冇消息將來會取消呢? 近年好多學校都讀讀下取消, 我怕負擔不起。

(C) 去聖保羅堂面試時, 家長們好似個個好富貴, 學生們會有階級觀念嗎? 有冇兒女讀緊聖保羅堂的家長可分享。

0    0    0    0

呢三間我都有考,鍾意又一村校舍大校巴cover廣,但只有wait list, 創價未in, 想知何以見得spc 家長多富貴? 我又唔覺,我係普通家境搭地鐡去咋!  

回覆:lauwingtai 的帖子

我覚得St Paul church d 老師人性化D,有親切感

俾我會考慮地點交通接送問題同係咪上午班(I prefer am)

29102011 發表於 13-11-25 18:31
呢三間我都有考,鍾意又一村校舍大校巴cover廣,但只有wait list, 創價未in, 想知何以見得spc 家長多富貴? 我 ...
可能巧合吧! 交表和面試都見有人有司機車黎。

Ic, thx 可能少部份人富貴,唔係巧多唔怕啦!

29102011 發表於 13-11-25 19:05
俾我會考慮地點交通接送問題同係咪上午班(I prefer am)
我全部報PM的

我in果日都係普通家庭多,不覺特別富貴,反而等入學校時見到有家長除着隻鞋,赤脚站在鞋面上。
另我見多數學校就算來年退出學卷,讀緊級別仍會有學卷的,有錯請更正。
‹ 上一主題|下一主題