用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST,JOHANNES 咩係POTENTIAL CLASS ??
go

ST,JOHANNES 咩係POTENTIAL CLASS ?? [複製鏈接]

收到信好開心..但咩叫做POTENTIAL CLASS??
請幫忙解答!!
   4    0    0    0

我都係呀!potential class 係指尚未正式註冊的學生,但已肯定有offer.要等到上下午班公佈後,才正式取錄。剛已致電問左校方了!順便問埋有冇校車經自己住的區域

jackysophia 發表於 13-11-25 16:04
我都係呀!potential class 係指尚未正式註冊的學生,但已肯定有offer.要等到上下午班公佈後,才正式取錄。 ...
THX   咁交左留位..等5等如已經肯定收左呢??  咁佢地有無校車接送??

回覆 jackysophia 的帖子

學校話學費3900,但系之前爬文,學費系4950.。。。
  求解

回覆 BABYCHU0213 的帖子

交左留位,一定代表已收左你了,放心。校巴到時註冊時會再介紹,又放心

小兔子乖乖 發表於 13-11-25 16:07
回覆 jackysophia 的帖子

學校話學費3900,但系之前爬文,學費系4950.。。。
我唸 會5會係雙語班 同 英語班 分別!!!  

jackysophia 發表於 13-11-25 16:09

交左留位,一定代表已收左你了,放心。校巴到時註冊時會再介紹,又放心 ...
多謝你呀

14~15年度學費未定,4950會吾會係全日班?

原來有分英粵及英普班嗎?請指教

jackysophia 發表於 13-11-25 16:13

原來有分英粵及英普班嗎?請指教
我唸..咋... sorry

回覆:ST,JOHANNES 咩係POTENTIAL CLASS

冇㗎! 以我所orSJC 冇分英普英粤的!我是N 班用家!

引用:冇㗎!+以我所orSJC+冇分英普英粤的!我是N+

原帖由 tiffany168168 於 13-11-25 發表
請問SJC老師好晤好?有冇愛心?升上小學部要再interview嗎?大約幾多%升上小學部?

回覆:tam_bb 的帖子

老師嬸嬸都幾好呀!班主任有同家長whatapps.  我小朋友好鍾意返學唱歌!升小聽講係優先,不過我唔太清楚percentage, 我仔只係讀緊N 班咋!

引用:Quote:小兔子乖乖+發表於+13-11-25+16:07+

原帖由 BABYCHU0213 於 13-11-25 發表
我唸 會5會係雙語班 同 英語班 分別!!!
SJC係英文幼稚園,除中心及國語課外,其他全英語,無分國際班定雙語班㗎!

回覆 sig28 的帖子

請問你覺得這所幼稚園好嗎?師資及課程又如何?你的小朋友就讀那一級呢?謝謝我鍾意這裡的英語環境,剛收到offer,但吾清楚將來會否改行半日班,取消全日班。
亦同意學校應讓家長知道上下午班,才作抉擇

我都有offer但對學校認識不深,可否請教家長用家or有認識此校的家長分享下,thx

回覆:ST,JOHANNES 咩係POTENTIAL CLASS ??

$4950係N1學費

引用:冇㗎!+以我所orSJC+冇分英普英粤的!我是N+

原帖由 tiffany168168 於 13-11-25 發表
5該你

引用:老師嬸嬸都幾好呀!班主任有同家長whatapps

老師嬸嬸都幾好呀!班主任有同家長whatapps.  我小朋友好鍾意返學唱歌!升小聽講係優先,不過我唔太清楚per ...
咁好用whatsapp溝通

引用:回覆+sig28+的帖子 請問你覺得這所幼稚園

原帖由 jackysophia 於 13-11-25 發表
回覆 sig28 的帖子

請問你覺得這所幼稚園好嗎?師資及課程又如何?你的小朋友就讀那一級呢?謝謝我鍾意這 ...
我女兒讀緊N班,老師和嬸嬸都好好,有個別班主任用whatsapp或電郵和家長溝通,有的用電話,但無論怎樣,

‹ 上一主題|下一主題