用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012年7月或8月出世嘅B今年考PN真係最唔著數... ...
go

2012年7月或8月出世嘅B今年考PN真係最唔著數... [複製鏈接]

Interview 時大B同超大B表現實好D,學校又點會揀我哋呢個月份出世嘅小朋友,而我哋呢D月份出世嘅B夠晒歲數亦冇理由做15-16年嘅超超大B再搵PN班... 好似焗住等大B揀剩嘅位先到我哋... 唉...

Cutemom0808  agree  發表於 13-11-25 10:18
   2    0    0    0

我都唔知點解我個8月B IN左7間都未有OFFER,仲4間REJECT埋,WAITING又未必到我們,C啦差唔多IN晒,真的有N讀既機會不大,我都好擔心,眼見其他BB都有OFFER而我B一個都無好失落

引用:我都唔知點解我個8月B+IN左7間都未有OFFER,

原帖由 QQDawn 於 13-11-24 發表
我都唔知點解我個8月B IN左7間都未有OFFER,仲4間REJECT埋,WAITING又未必到我們,C啦差唔多IN晒,真 ...
有冇in大埔英藝,?我見11月都有offer,我朋友9月b,原本冇取錄,隔左一星期又收到信話收左下午

QQDawn 發表於 13-11-24 16:25
我都唔知點解我個8月B IN左7間都未有OFFER,仲4間REJECT埋,WAITING又未必到我們,C啦差唔多IN晒,真 ...
加油啊,有些新校會多位些,但可能貴些,睇下你試唔試啦

回覆:2012年7月或8月出世嘅B今年考PN真係最唔著數...

囝囝系七月尾BB,之前都好擔心無書讀,但宜家考左四間,三間收左他,一間未有結果,收到信果刻眼淚就黎滴下黎拉

回覆:2012年7月或8月出世嘅B今年考PN真係最唔著數...

阿囝7月b暫時in兩間兩間都有offer。都有d意外,原來唔係想像中咁難。其實我識大部份7月b多有offer

我的7月尾B也有4間offer,in了5學校……其實比想像中易……老師也會作調適
加油

回覆 QQDawn 的帖子

不要失落。你唔開心和失落,小朋友是感受到的。兩歲班不是強制要讀,最緊要BB生活得開心。沒有講過讀左PN班會變神童,要平常心呀!

7月b....in咗五間,兩間收,一間waiting ,兩間等緊。

Waib 發表於 13-11-24 17:47
有冇in大埔英藝,?我見11月都有offer,我朋友9月b,原本冇取錄,隔左一星期又收到信話收左下午

...
呢間我IN果日要等成200個,結果BB又眼瞓無IN到走左,而且仲千幾人考PN班喎

回覆 happybbpig 的帖子

有報左沙田JOYFUL同北區既一個新校,唉IN都尾都無,難免會擔心

回覆 JJJlove 的帖子

仔仔叻喎

tokuro 發表於 13-11-24 18:54
我的7月尾B也有4間offer,in了5學校……其實比想像中易……老師也會作調適
加油

...

利害呀~點解我覺得咁難考既

babyhamster 發表於 13-11-24 22:35
回覆 QQDawn 的帖子

不要失落。你唔開心和失落,小朋友是感受到的。兩歲班不是強制要讀,最緊要BB生活得開 ...

身邊好多人都話唔一定讀N,但我怕無N,出年報K會辛苦同大壓力過而家,我都唔想個女咁細個就要IN咁多間~~唯有繼續等運到啦~

我女都係7月B, in了兩間都有offer, 兩間學校老師都話佢仲細,反應已經好好。我覺得老師會睇小朋友出世月份,而考慮的。反而大女當年12月B, 就完全唔敢in PN. 直讀K。

回覆:QQDawn 的帖子

完全贊同... 最大原因怕冇N班讀,其實係怕下年報K仲難有offer...

N班始終BB仲細... 真係唔想佢要去到老遠返學... 我哋家住港島區,附近可以報嘅都有試... 不過in咗4間,暫時三間waiting,1間仲未有消息... 可能大家都報咗好多間,揸住幾個offer喺手再慢慢考慮,所以未有位放出嚟啦...

引用:Quote:Waib+發表於+13-11-24+17:47+有冇in

呢間我IN果日要等成200個,結果BB又眼瞓無IN到走左,而且仲千幾人考PN班喎
千幾人已經好平常!唔好諗!報多啲,in多啲,寫信去學校問下,唔得就返pg or play school!就算唔返就自己教,直接考k1, 加油!唔好大壓力,同小朋友開開心心咁成長!

引用:Quote:Waib+發表於+13-11-24+17:47+有冇in

不如你打去問下丫,我地媽媽會in過都有offer,如果唔介意下午,相信佢地大把位的,我都留左呢間,但呢間只係後備

QQDawn 發表於 13-11-24 23:13
利害呀~點解我覺得咁難考既
其實唔太關bb表現事既我覺得,睇彩數多d, 所以你要in多些啊
‹ 上一主題|下一主題