用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Del [複製鏈接]

Del

0    0    0    0

如果仲有頭痛頭暈,可以去睇急症.

引用:如果仲有頭痛頭暈,可以去睇急症.

原帖由 cow 於 13-11-24 發表
如果仲有頭痛頭暈,可以去睇急症.
是去了急症室,醫生開了藥又寫紙叫排專科。聽說政府專科要排好耐,而去私家專科閒閒地都要成千元看一次,唉!

回覆:俾同學整到撞親個頭要睇專科

做事要分輕重。情況嚴重,借錢都要睇私家,仲問能不能追討?不要上EK了。

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

如果仲有頭痛頭暈,要再去急症室,唔係去睇私家,更唔係去諗追討醫藥費,可大可小!

引用:+本帖最後由+shadeslayer+於+13-11-24+08:1

原帖由 shadeslayer 於 13-11-24 發表

做事要分輕重。情況嚴重,借錢都要睇私家,仲問能不能 ...
去看私家又諗追討,兩者同時進行不可以嗎?

醒目開學勳章

回覆:siubbsw 的帖子

簽名被屏蔽

引用:事情经過其實是怎樣的?可否详述? 持續多

原帖由 天瑜 於 13-11-24 發表
事情经過其實是怎樣的?可否详述?

持續多日有作嘔及頭痛,要立即去看医生/急症。穩定受傷小孩的病情重要 ...
大家誤會了,當然是以病情行先,已看醫生開了藥,幸好情況不嚴重不需留院,但仍要到專科再作詳細檢查。

一切已安頓下來,接着才想有沒有追討責任的可能,唔通追討責任都錯?
唔明點解shadelayer咁冇禮貌,我只是呻下專科好貴,問下有冇可能追討都被佢話!

引用:Quote:原帖由+天瑜+於+13-11-24+發表事情经

原帖由 siubbsw 於 13-11-24 發表
大家誤會了,當然是以病情行先,已看醫生開了藥,幸好情況不嚴重不需留院,但仍要到專科再作詳細檢查。

一 ...
急症看政府最好,真正迫切,會求小朋友入院,亦有專科醫生跟進。現在應該是急症醫生視為非急症,要看專科一定要排。追討是民事程序,先和學校了解事件才再想。

引用:Quote:原帖由+siubbsw+於+13-11-24+發表大

原帖由 Artie 於 13-11-24 發表
急症看政府最好,真正迫切,會求小朋友入院,亦有專科醫生跟進。現在應該是急症醫生視為非急症,要看專科一 ...
要求

引用:Quote:原帖由+siubbsw+於+13-11-24+發表大

原帖由 Artie 於 13-11-24 發表
急症看政府最好,真正迫切,會求小朋友入院,亦有專科醫生跟進。現在應該是急症醫生視為非急症,要看專科一 ...
你講得冇錯。
我認為同學令人受傷要負責任,雖然佢事前唔知會搞到人受傷。

引用:Quote:原帖由+Artie+於+13-11-24+發表急症

原帖由 siubbsw 於 13-11-24 發表
你講得冇錯。
我認為同學令人受傷要負責任,雖然佢事前唔知會搞到人受傷。

...
很難定誰錯,先和學校溝通。

先和解, 吾得可去小額錢債審裁處申請索嘗(五萬元以下).

siubbsw 發表於 13-11-24 12:03
去看私家又諗追討,兩者同時進行不可以嗎?
攪掂身體先喇,好自為知了。你又無比細節,EK的又不是律師,⋯⋯
The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

引用:Quote:siubbsw+發表於+13-11-24+12:03+去看

原帖由 shadeslayer 於 13-11-24 發表
攪掂身體先喇,好自為知了。你又無比細節,EK的又不是律師,⋯⋯
你唔識咪唔好答囉,我又冇迫你答,EK又唔係得你一個人可以上來,你唔駛一答人就話人,叫人唔好上EK。你見到結果咪有人識答。

siubbsw 發表於 13-11-24 14:46
你唔識咪唔好答囉,我又冇迫你答,EK又唔係得你一個人可以上來,你唔駛一答人就話人,叫人唔好上EK。你見到 ...
你話私家「應該」好貴,即私家專科未睇。民事有牌打,小額錢債也好煩,又耐。都係個句,睇左專科先,搞好身體先。

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+shadeslayer+於+13-11-24+發

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+siubbsw+於+13-11-24+發表你

簽名被屏蔽

引用:Quote:原帖由+天瑜+於+13-11-24+發表樓主,

原帖由 天瑜 於 13-11-24 發表
我的故事是这樣的:-
我的情況是屬於被學生欺凌,並不是玩耍時意外整親,所以先至諗要追討責任。

‹ 上一主題|下一主題