用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 忽發奇想
go

忽發奇想 [複製鏈接]

其實父母既衣著外面唔會影響小朋友收生結果既呢?
   0    0    0    0

引用:其實父母既衣著外面唔會影響小朋友收生結果

原帖由 jordinat 於 13-11-22 發表
我覺得如果係一般嘅學校,應該整齊乾淨就ok啦,我同老公都係著牛仔褲多。

引用:其實父母既衣著外面唔會影響小朋友收生結果

我覺得如果係一般嘅學校,應該整齊乾淨就ok啦,我同老公都係著牛仔褲多。咁當然你爛身爛世咁梗係會有D影響啦。

回覆 Whicheng 的帖子

我每次面試都見到有啲家長幫自己同小朋友著晒西裝仔, 自己都執到好正, 但我只會同小朋友著得整整齊齊說算, 但每次見到全副武裝既一家嚟面試都有啲壓力。

我個人打扮都係smart casual...唔會著到去飲咁囉一定。

引用:回覆+Whicheng+的帖子 我每次面試都見到有

回覆 Whicheng 的帖子

我每次面試都見到有啲家長幫自己同小朋友著晒西裝仔, 自己都執到好正, 但我只會同 ...
我反而覚得執到好使正,扮到去飲咁仲怪

引用:Quote:原帖由+jordinat+於+13-11-22+發表回

引用:Quote:原帖由+apple_love+於+13-11-22+發表

原帖由 剛果公主 於 13-11-22 發表
開頭我都好四正架,但發覺其他家長都係牛記苙記,就越著越平實啦!不過,好彩有一次成家著到好四正,撞到Ex ...
我估你四正個隻唔係我上次去interview見到有個阿媽著曬去飲個d連身裙高踭鞋再加名牌手袋閃曬耳環,我見到有點怪的感覺。我prefer smart causal 多d

引用:Quote:原帖由+剛果公主+於+13-11-22+發表開

引用:Quote:原帖由+apple_love+於+13-11-22+發表

原帖由 剛果公主 於 13-11-22 發表
開頭我都好四正架,但發覺其他家長都係牛記苙記,就越著越平實啦!不過,好彩有一次成家著到好四正,撞到Ex ...
笑左

我有次in間勁多b6既幼稚園, 個家長係著短牛短T踢人字拖, 果個家長係入去interview既, 仲有勁多家長都好似睡衣咁

引用:回覆+Whicheng+的帖子 我每次面試都見到有

回覆 wynnlitheboo 的帖子

睡衣?!

引用:回覆+wynnlitheboo+的帖子 睡衣?!

引用:我有次in間勁多b6既幼稚園,+個家長係著短牛

原帖由 wynnlitheboo 於 13-11-22 發表
我有次in間勁多b6既幼稚園, 個家長係著短牛短T踢人字拖, 果個家長係入去interview既, 仲有勁多家長都好似睡 ...
可能佢地嘅角度,呢類衫係飲衫呢

回覆 apple_love 的帖子

我兩公婆都係prefer smart  causal, 所以通常兩個大都係牛記加恤衫, 我隻怪物仔就只會tee, 加褲仔, 波鞋/vans, 對vans仲要係七彩顏色既。

回覆:忽發奇想

我地都係casual wear,但會傾向成熟穩重,唔好著到好似10幾歲𡃁仔𡃁妹咁,似返個有家長

回覆 Deutsche 的帖子

你講開0靚仔0靚妹, 10月尾我一家三口去in民生, 叫到有對父母真係著到成個mk少男少女咁, 本身個樣已經細,同個女似兄妹, 姊妹多過似父母, 媽媽著tee加短裙 , 爸爸著旺角侍應look既恤衫, 仲要開胸開到心口對落, 反而佢地個女最正常小朋友衣著, 我同c6一見到佢地真係O晒咀。

回覆:忽發奇想

我哋都係好似平常咁,一樣牛仔褲!但我見到人哋親子裝就覺得唔知點咁!

in 幾間都係好casual咁去
‹ 上一主題|下一主題