用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 真定假
樓主: bebe0925
go

真定假 [複製鏈接]

引用:讀萬卷書不如行萬里路啊,+其實價錢算合理的

原帖由 mawingyinhk 於 13-11-22 發表
讀萬卷書不如行萬里路啊, 其實價錢算合理的, 而且小朋友仲有10000資助啊. 其實係明益家長嫁. 因為EASTER去 ...
某啲point認同,但唔覺得甘細個要甘快帶佢去,仲要係學校攪!

回覆:真定假

間學校有病

引用:讀萬卷書不如行萬里路啊,+其實價錢算合理的

原帖由 mawingyinhk 於 13-11-22 發表
讀萬卷書不如行萬里路啊, 其實價錢算合理的, 而且小朋友仲有10000資助啊. 其實係明益家長嫁. 因為EASTER去 ...
點解讀得民生嘅拎幾萬出黎會唔係問題嘅?

mawingyinhk 發表於 13-11-22 13:27

有意思?

跟學校去同自己去跟本係兩回事﹐
有心去果邊玩梗係唔跟學校去啦。

引用:香港有40%土地劃入郊野公園範圍,係全球最

原帖由 Elenalan 於 13-11-22 發表
香港有40%土地劃入郊野公園範圍,係全球最大土地比率保育區嘅城市,點解唔帶D小朋友去香港郊區遊學?香港有 ...
Canˊt agree more!

其實搞field trip 有好多撰擇……ocean park...botanical garden....... Geology park..... Science museum.... History museum..... Space museum......science park..... Bbq

一年去两次……三年幼稚園都去晤到全部

回覆:mawingyinhk 的帖子

正如猶太人話"讀萬卷書不如行萬里路,行萬里路的才是郵差。" k1 小孩懂什麼? 我想有很多人記不起k1時的事了。

會唔會係d老師自己想去美國迪士尼玩乍!

朋友之前同我講,報民生要排隊限時限刻交表,我已經覺得呢啲學校唔報到罷。
上個禮拜話廁所都唔俾去,就更加決定唔會報。
而家仲話美國遊學,直頭反感!

總覺得ed貴價遊學團唔係校方一方可以單方面安排出黎

引用:總覺得ed貴價遊學團唔係校方一方可以單方面

原帖由 mawingyinhk 於 13-11-23 發表
總覺得ed貴價遊學團唔係校方一方可以單方面安排出黎
校方話唔到事?

咁咩人可以比校方更話得事?

有冇多D料?爆呢聽吓啦!

‹ 上一主題|下一主題