用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有幾個offer的秘訣
樓主: greenshoot
go

有幾個offer的秘訣   [複製鏈接]

小克 發表於 13-11-26 17:39
賽事開始之時,以呢個裝備出場,應該有相當信心,面試班上左大約半年,都係名牌,加上兩公婆放工自己教,KV ...

小克兄, 我好明白, 只可以話: 一定有書讀, 只要戰鬥到底一定有不錯offer, 其實, 你呢個case, 差不多年年都有類似既分享, 自小不斷train, 以為無問題, 點知大失所望。如果你記得的話, 舊年有一隻"小乖豬"daddy都有失望的結果, 所以就算事前其他人話"你個仔甘叻............"我都唔敢掉以輕心. 當然我都係大失所望的一個, 考唔到之後甚至有人話:"車! 你自以為個仔叻之mar........" 自己有幾俾心機, 旁人唔會知, 係唔開心, 唔開心之後就努力寫信, 為阿仔戰鬥到底! 努力! 等你報喜!

仲有, 我近日學識一樣野: "求學=求分數", 喺EK學嘅, 有offer的代表識教, 無offer的代表自以為是, 自以為叻. 有offer的就有人請教你. 我不是"萄葡"有offer的人. 但我只會對為他人著想的人請教,有部份多offer的竟然公然hold4,5,6個offer, 對不起, 我無興趣問他成功之道, 為人著想如"甘恩", 我很欣賞, 很期待佢既分享

引用:I+only+have+one+offer+formula,+dont+subm

原帖由 reei 於 13-11-21 發表
I only have one offer formula, dont submit portfolio.
點解咁講?

引用:係好有利,可以話最重要 宜家間間都group+i

原帖由 hknote 於 13-11-27 發表
係好有利,可以話最重要
宜家間間都group interview ,小朋友唔夠主動或細膽怕羞,lee part已衰哂
其實咁都好,性格特出,客易揾間適合學校俾佢

引用:備戰至愛英華,當然額外留神;林校長係我地

原帖由 小克 於 13-11-28 發表
備戰至愛英華,當然額外留神;林校長係我地偶像,一兩年前佢所有嘅書,報導,訪問我都睇晒,佢十年間用一己 ...
等你...

SAGO    發表於 13-11-28 16:45

引用:Quote:原帖由+小克+於+13-11-29+發表In+完

原帖由 pino 於 13-11-30 發表
me too!等我一早已开始諗揀咩書,原來係痴人説夢話!以我仔性格,我想2nd in模式佢会著數d,亦有少少信心校 ...
入2nd in有1000人,我覺得唔入3rd in 都冇機會

‹ 上一主題|下一主題