用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 請問舊年有學卷既英普同今年無既係課程上有咩分別? ...
go

請問舊年有學卷既英普同今年無既係課程上有咩分別? [複製鏈接]

而主流班係咪比以前更輸蝕??
   1    0    0    0
孖寶的媽

請賜教
孖寶的媽

回覆:請問舊年有學卷既英普同今年無既係課程上有咩分別?

簡介會校長有講,有學卷時英普班係兩小時普通話、一小時英文授課,冇學卷後英普變為兩小時英文、一小時普通話授課,主流班依然係每日15分鐘英文、一星期兩堂15分鐘普通話

多謝!即係英普強左,變相主流升小輸蝕左?
孖寶的媽

引用:多謝!即係英普強左,變相主流升小輸蝕左?

噢!我仲以為係一定有得直升添,仲放棄曬全部offer
我一向以為家姐入左細佬都實入既信念有冇錯??
孖寶的媽

回覆:Cynthiapple 的帖子

都係誤會

BearBearMummy 發表於 13-11-22 10:48
都係誤會

BEARBEARMUMMY,

你都係下年K1?? 我都係沙田友呀~ 幸會幸會...
不過我就選擇左有學卷既主流......

BTW, 我想問, 你知唔知有家姐係度, 細佬係唔係會優先架?
仲有, 你小朋友有冇讀N班?? 我想比細佬讀左先, 怕佢INTERVIEW唔得, 因為家姐無讀, 完全無沙田N班資訊...

唔好意思, 我真係咩都唔識..

孖寶的媽

我係facebook 整咗 “崇真小學暨幼稚園14-15國際班K1” group. 你可以join入去吖!一齊傾!

所謂“優先“,只係當细佬表現同出面位小朋友表現一樣分,要二揀一時,咁细佬就入,assume the elder sister does good and behave well at school. So 细佬must also perform well in the interview. If outsider scores higher than 细佬, the school will take the outsider not 細佬ga.

醒目開學勳章 王國長老

各位如有興趣可使用親子王國之群組功能,私隱度更高,需要受到邀請才可加入群組,並不用公開任何個人資料 (如電郵地址或電話號碼),以防私隱外洩

親子王國群組功能
群組

為保障個人私隱,請勿在版面留下個人電郵地址或無可讀性留言 ( pm me) ,請直接 pm 有關會員。

版主
Miriam

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

BearBearMummy 發表於 13-11-23 00:22
我係facebook 整咗 “崇真小學暨幼稚園14-15國際班K1” group. 你可以join入去吖!一齊傾!

所謂“優先“ ...
我地係主流班,介意嗎??
孖寶的媽

簡介會問過校長,佢話有兄姐讀緊弟妹最少加20分,機會應該很大

回覆 patpat904 的帖子

thank you so much... so worry about it
孖寶的媽

當然唔介意啦

引用:簡介會問過校長,佢話有兄姐讀緊弟妹最少加

原帖由 patpat904 於 13-11-25 發表
簡介會問過校長,佢話有兄姐讀緊弟妹最少加20分,機會應該很大
Good news!
我仲有個龍b向屋企!
希望下年同家姐一齊讀祟真

回覆 BearBearMummy 的帖子

can u add me in that fb group as well? thx!
although me will be TT local 2014 ja...

回覆:請問舊年有學卷既英普同今年無既係課程上有咩分別?

我找不到個group啊

我都搵唔到
孖寶的媽
‹ 上一主題|下一主題