用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角民生vs小西灣迦南
go

北角民生vs小西灣迦南 [複製鏈接]

北角民生vs小西灣迦南,你會揀邊間?

5    0    0    0

回覆:北角民生vs小西灣迦南

我也有这两间 AM offer, 我会选民生。

引用:我也有这两间+AM+offer,+我会选民生。 +

原帖由 怀妈妈新手 於 13-11-21 發表
我也有这两间 AM offer, 我会选民生。
可否Share下點解揀民生?

回覆:砂糖B 的帖子

我都要揀。。。So far..迦南pn番左3個月, 覺得。。老師唔太關心同溝通, mansang 係咪實係優勢d??

民生有net 班主任, 老師都好細心, 開課不久, 已能知道各學生的喜好,佢地開課時幾個月會主動致電家長, 如有任何問題, 可給老師電話, 另毎月底都有一份學生進度(學生上課的照片)和中英老師comments. 不用打電話, 月底看到個學生進度都覺得開心! 重有家長觀課日!  

回覆 RexPaMa 的帖子

請問你知唔知道...民生有冇校車去柴灣?? 係咪媬姆車?? 我其實想知道....車費合理嗎?
因為,,,我而家係柴灣番CANNAN...真係好近既....

回覆:hehawendy 的帖子

你可以打電話問admin, 困我不是座校車。個人議見, 如p n 小朋友,找間近D啦!

回覆:RexPaMa 的帖子

出年k1 嘛

校車$720 一個月

Hi, tommyxsarah...你BB 係咪讀緊MANSANG....覺得好唔好呀..? 我最重要係老師真正有愛心, 細心每個小朋友咋....可以分享下嗎?

作為民生 PN 用家, 老師嬸嬸上上下下都好有愛心..小朋友返左幾個PN..一入到學校..D 姐姐老師,校長都記得佢個名.所以感覺都好WARM...小朋友都好開心.所以你可以放心交小朋友比民生老師小朋友係呢幾個月學左好多野返黎屋企, 洗手歌,學識自己食飯, 唱好多英文歌, 又會拎住本書同我一齊目弟..

而K1課程黎講..我相信會比出面有學卷的會深DD...因為佢PN已經有功課做..不過宜家都係油下顏色的功課..同埋每班有個NET 老師做班主班,接觸英文時間相信會多D..

不過好可惜..我小朋友返埋今個月要退學...
因為佢返PN 後,成日病....
同屋企人商量後想佢讀返近D,黎緊係樓下返不過唔係迦南,..(P.S我都住小西灣),希望小朋友身體會好D..
到呢一刻其實仲好唔捨得民生

不過如果民生VS迦南,我一定會揀民生(如唔計遠近),始終學費差不多
如(方便接送) 就揀迦南..

回覆 tommyxsarah 的帖子

多謝你覆我....~ 你就好...女女PN 已經識講野...我仔兩歲半都未講野....莫講唱歌....但CAXXXN 老師未打過比我...我其實...唔係好知佢係學校做咩....所以...我覺得老師一定係太忙, 忙到唔同家長溝通....亦唔會有好多機會教仔仔開口講野....真係希望轉MANSANG 會適合仔仔多D

回覆:北角民生vs小西灣迦南

兩歲半未講野都唔找你?我個仔返民生,會自己講下簡單英文,呢兩曰落雨,佢會講it is raining!

回覆:魚王 的帖子

係囉。。。又唔同我講下bb 係課室程況。。。總之。。一次都冇打過比我

相片亦冇收過。。只係得好多學校既手冊書仔個d囉。。但我想 nursery ...應該係要多d照顧關心小朋友囉

點解你唔做主動打去學校問呀?我都係讀緊迦南N班,個仔反而返咗學好多野講,同時我又去過陪上堂,睇到d小朋友個個都好開心喎~你讀邊班呀?不過,我每次接放學都會問老師小朋友既 進度或者寫手冊,其實你都可以試下。

回覆:monchibibi 的帖子

有得陪上堂架咩??
我有主動打過一兩次問野,。老師會答我。。都係話佢自理ok,  算幾專心咁囉。。。最令我唔安心, 由開學起, 請親假都唔打黎關心下, 一日都算, 咁3日或4日呢。。。我等到家長日先問。。。老師認係佢做得唔夠好, 因為太忙。。。之後我再請假兩日。。。或1日。。佢都係冇打黎。。。。其實。。咁就反映到佢幾再意個小朋友同家長。。我就係覺得個仔0係唔0係到。。佢都無所謂

回覆:monchibibi 的帖子

小朋友開心係應該既。。。關鍵在我番左工。。點先會知道bb 係學校做咩。。手冊只有tick 格仔。。。冇寫過comment....

引用:有得陪上堂架咩?? 我有主動打過一兩次問

原帖由 hehawendy 於 13-12-17 發表
有得陪上堂架咩??
我有主動打過一兩次問野,。老師會答我。。都係話佢自理ok,  算幾專心咁囉。。。最令我 ...
因為我插班架,所以可以陪3日。咁可能真係個老師溝通唔好

引用:小朋友開心係應該既。。。關鍵在我番左工。

原帖由 hehawendy 於 13-12-17 發表
小朋友開心係應該既。。。關鍵在我番左工。。點先會知道bb 係學校做咩。。手冊只有tick 格仔。。。冇寫過co ...
唔好唔開心,睇pm

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]
‹ 上一主題|下一主題