用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 懇請有經驗家長回復!萬分感謝!
go

懇請有經驗家長回復!萬分感謝! [複製鏈接]

終於都收到福建的取錄,宜家都有其它私校的offer,都十分心儀福建,但是屋企有細女,過多兩年真的唔想再玩面試小學呢個遊戲(因註冊福建要放棄大抽獎)請問大家有姐哥在讀,細弟妹都會收返嗎?有無唔收的例子,明白過兩年會更難!

0    0    0    0

明白你不想再玩,但報得直資和私校,就要預细的有機會不收。

我先申報細的已收。校長今年只承諾有兄姐就讀而又不收,會俾多次機會。

再說,如果選津校,好大機會6年後要再煩升中,成績要好、操行要A、社會服務、多元智能、一体一藝…………好似仲煩。福建中學band 1 C,進可攻、退可守。我當年朝著這方向想,幫得一個得一個。

而细的因好想和大的同校,K2暑假真是“發奮圖强、突飛猛進“,今年真是有幾個offer,另我喜出望外!

引用:明白你不想再玩,但報得直資和私校,就要預

原帖由 eva1900 於 13-11-19 發表
明白你不想再玩,但報得直資和私校,就要預细的有機會不收。

我先申報細的已收。校長今年只承諾有兄姐就讀 ...
多謝你的意見,你的意見我都有考慮及讚同,因大女的表達自信心比小女強,所以擔心,兩年後相信報考人數會更多,我呢區校網都好,所以矛盾,如果一個女就唔嗮唸就註冊啦,多謝的你資料,我會好好考慮

‹ 上一主題|下一主題