用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫迦南校車
go

金巴倫迦南校車 [複製鏈接]

請問n班有無校車服務?大圍區有嗎?服務如何呢?有無用家可以俾吓意見?thanks!

4    0    0    0

回覆:adafong 的帖子

有校車, 校車服務 我好滿意

引用:有校車,+校車服務+我好滿意 +

原帖由 濼晴 於 13-11-18 發表
有校車, 校車服務 我好滿意
一個月幾錢左右?

回覆:金巴倫迦南校車

我都想知,邊度可以問到路線,想知要搭幾耐

打左去問,個主任話要出年7月先知路線,答時態度都幾差下,佢間學校咁嘅位置,家長關心校車問題都好正常啫,係重要考慮喎,咩資料都冇

如果你屋企附近今年冇小朋友上落車, 咁學校都唔可以 confirm 你一定可以停你屋企架喎, 路線係由校車公司安排的, 唔係學校呀.  學校只可以答到你今年有邊幾個站架咋. 上落車時間, 學校未必知道架.

引用:請問n班有無校車服務?大圍區有嗎?服務如

原帖由 adafong 於 13-11-18 發表
請問n班有無校車服務?大圍區有嗎?服務如何呢?有無用家可以俾吓意見?thanks!

...
有 校車ee服務一流不過你預搭1小時回到家

我其實最concern車程,要搭1小時,來回2小時,返學都只不過係3小時,係咪太花時間在交通,對2歲小朋友太辛苦了

我其實最concern車程,要搭1小時,來回2小時,返學都只不過係3小時,係咪太花時間在交通,對2歲小朋友太辛苦了<--同意

引用:打左去問,個主任話要出年7月先知路線,答

原帖由 Deutsche 於 13-11-19 發表
打左去問,個主任話要出年7月先知路線,答時態度都幾差下,佢間學校咁嘅位置,家長關心校車問題都好正常啫 ...
相信佢唔係有心敷衍你,的確條路線係要佢出年收哂生先知;加上路線係校車公司決定,學校呢一刻真係答唔到你啲咩~

其實現階段,真係好難答你,因為校車要綜合哂所有學生的資料先可以確認行車路線同時間。
睇返資料,校車有成28條線,除左港島區外,基本地區都有,不用擔心。
至於時間,要知道校車並不是點對點,如果認為時間太長,就應該要選擇附近的學校了。
以美孚做例子,0815上車,約1235下車,可作參考!

嘩,美孚仲遲過將軍澳上車,真係好

我住鑽石山,應該都係差唔多時間
我都有打去問過有無校車同收費,佢答我有,但係都要等出年先CONFIRM到,
好似之前D媽媽咁講,的確條路線係要佢出年收哂生先知;加上路線係校車公司決定,學校呢一刻真係答唔到你啲咩~

bebe0925 發表於 13-11-18 20:05
一個月幾錢左右?

我唔sure金巴倫同窩打老道收費一唔一樣﹐我尋日問窩打老道校﹐
佢話今年 (13/14) 沙田線最貴係$1300﹐
路線要睇有幾多學生撘同住邊度先至知會點行。

佢話今年我果條線7-800左右,叫我預番出年會加價!
但一切都係要等出年先確實到

回覆:mhcbaby 的帖子

Thanks for the info. 想問邊度可睇到校車資料?就係因為要決定是否讀這學校,所以想知多少少校車情況,明白要出年先confirm,但有冇沙田線媽媽可以俾d參考,例如今年的路線同埋上落車時間

金巴倫迦南校車隊出左名好架.
成幾十條線, 仲要係專車, 唔係街車.
係貴少少, 但服務不錯.
你註冊果日約一點時可以去望望, 不斷有校車送到入去入面, 又載學生出來.
有些泊門口的, 校車叔叔都要落車入學校拖小朋友出來的.

引用:我其實最concern車程,要搭1小時,來回2小

原帖由 sheepyland 於 13-11-19 發表
我其實最concern車程,要搭1小時,來回2小時,返學都只不過係3小時,係咪太花時間在交通,對2歲小朋友太辛 ...
如果要成個鐘車程,我唔會考慮,大人搭咁耐車都辛苦啦,仲要咁細個人仔

回覆:bebe0925 的帖子

我都住鑽石山,唔知要撘幾耐先返到學校呢?

‹ 上一主題|下一主題