用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田迦南
go

藍田迦南 [複製鏈接]

In3日咁多,真係超多人報,咁offer機會咪好微?你地in成點呀?

5    0    0    0

回覆:藍田迦南

可以分享下ma?

我仔仔3月b,做唔到扭螺絲,又揀錯左牙膏配碗,多數無機會

回覆:yankiu2003 的帖子

我個B都係,顏色又唔對

我個7月b, 又係考佢扭螺絲, 當然唔識扭螺絲啦! 衰硬

有無bb做到晒指令呀?

我個6月尾b,唔識color,扭螺絲唔識扭,用左個撥輪方法撞彩扭入左!其他碗匙羹,牙膏牙刷無問題!唔知老師當唔當佢扭到呢?

ooking  我有買俾我個小朋友玩,老師唔信佢扭到,要佢扭多一次  發表於 13-11-22 11:56

回覆:aluwin 的帖子

我個五月b當日心情幾好,個老師又有耐性,見佢唔識會轉問題。

老師問名我個女冇反應,我話俾老師聽佢唔識講,於是老師問我平時點叫佢,之後叫佢名嗌佢舉手,呢個做到。

之後扭螺絲,佢睇完示範,以為只係放個圈入螺絲,之後冇扭,爸爸和老師再示範,佢都冇扭入去,但有扭番出來。老師問顏色又冇反應,我好老實咁同老師講佢唔識。

問碗配咩,阿女開頭掂咗匙羹一下,但之後攞咗牙刷點入碗一下,之後扮刷牙。我同老師解釋,佢平時用杯刷牙會有杯水漱口,佢會用牙刷點水來刷牙,有時吐到水出來。之後老師又拎牙刷問佢邊支係牙膏,阿女撞中咗,不過我話俾老師聽其實佢冇用過牙膏,之後老師又問點樣擠牙膏,我個女就研究個蓋點開但開唔到。爸爸示範咗一次後,阿女就開咗個蓋。

送熊仔時老師問佢係咩,係咪熊仔,我話俾老師聽佢唔識講熊,但間中講到bear, 不過冇講到。之後老師叫佢講謝謝有講,推櫈有推,bye bye 時仲好開心咁同老師飛吻。雖然唔係全部識答,但見到阿女比之前進步好多,我已經好滿意。

2月b , 見相唔識叫名,老師問叫咩名識講一個字,
螺絲,老師問有冇玩過,坦白講冇,配到顏色,開頭分晒心四圍望,上唔到螺絲,最後老師同老公再教佢,上到一組縲絲幾下,配碗同匙羹冇問題,牙刷配唔到牙膏,識用,有byebye ,推一下櫈,其實已經覺得仔仔好叻,我係最後一日見,見到佢棟form 實在太大棟,我諗冇行既多,估佢除左睇小朋友表演,仲有家長,背景,邊個湊,張問卷,樣樣都睇,當攞個經驗

引用:我個7月b,+又係考佢扭螺絲,+當然唔識扭螺絲

原帖由 ilovegemgem 於 13-11-18 發表
我個7月b, 又係考佢扭螺絲, 當然唔識扭螺絲啦! 衰硬
其實扭螺絲唔難,識扭水樽蓋就會扭到。扭入會難啲,因為要放啱位,如果扭咗少少入去再俾bb,會容易啲。十二三個月左右已經扭到水樽蓋,不過可能bb冇玩過至唔識。

唔知幾時有result lei?

等到花兒也謝了

ooking  我都係咁話  發表於 13-11-22 11:54

八月B, 碗配羹放再入口食, 牙刷配牙膏再放入口刷冇問題, 上螺絲唔得... 顏色當然唔識, 但老師刻意引導後就識得比. 唔鐘意隻BEAR,冇說謝謝..拜拜都仲OK, CHAIR唔識推.....

迦南幾好, 連我地個3歲大B都比入埋去一齊IN.....

我估最快都要星期三啦!收同唔收都想快啲知,好過係度等!真係等足三星期,好慢長呀!到時大家收到再互通消息!

引用:唔知幾時有result+lei? +

原帖由 yankiu2003 於 13-11-18 發表
唔知幾時有result lei?
校長話月尾之前,因最後一批面試在16/11.

sukilau72 發表於 13-11-19 00:38
等到花兒也謝了
mee too.....

剛剛見到幼稚園論壇果邊尋日有人收到信了,唔知我地今日會唔會收到呢?

回覆 aluwin 的帖子

請問K1 是否跟N班一樣, 16/11都有interview ? 如果係, 咁...N班都有機會收信喎.....

回覆:coach_LO 的帖子

呢方面我又唔太清楚呀

引用:剛剛見到幼稚園論壇果邊尋日有人收到信了,

原帖由 aluwin 於 13-11-22 發表
剛剛見到幼稚園論壇果邊尋日有人收到信了,唔知我地今日會唔會收到呢?

...
藍田迦南K1開始收信。PN好似未

‹ 上一主題|下一主題