用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 朗思Think pm 與方方am,如何選擇……?
go

朗思Think pm 與方方am,如何選擇……? [複製鏈接]

兩間都行英普,都唔知點擇,好苦惱
地點和上下午也不是問題……大家有冇意見thx

1    0    0    0

引用:兩間都行英普,都唔知點擇,好苦惱 地點和

原帖由 tokuro 於 13-11-17 發表
兩間都行英普,都唔知點擇,好苦惱
地點和上下午也不是問題……大家有冇意見thx

...
int'k1方方是不會教認中文字,普通話1星期3堂30分鐘…如果自己教唔到中文,或無補中文,k2的二文三語的雙語班開始中英默,要轉回雙語要做評估中文先比轉,仲有方方無int'k3 ,果d小朋友都升is…你要先了解清楚!

回覆:朗思Think pm 與方方am,如何選擇……?

去年,我細女都是處於此決擇當中(pn), 感覺think 校舍新d , 課程設計也好像採取活動教學,最終選了think ...可惜實際上大失所望,學校行政亂,學校空有的教學理念,但老師所行的又是另外一套!!

我決定幫細女k1轉校!

ekhc    發表於 14-4-3 02:15

回復 csy_0101 的帖子

是那間think?

回覆:iriskwokmama 的帖子

九龍塘

csy_0101 發表於 13-11-17 23:04
去年,我細女都是處於此決擇當中(pn), 感覺think 校舍新d , 課程設計也好像採取活動教學,最終選了think . ...
Can you elaborate more about how disappointment on Think Kln Tong?

方方學術應該深啲, 但不是英普, 你了解清楚!

引用:方方學術應該深啲,+但不是英普,+你了解清楚

原帖由 喵媽 於 13-11-18 發表
方方學術應該深啲, 但不是英普, 你了解清楚!
謝,
那一間考直資或私小較好?

喵媽  上年, 知道方方有SFAx4; CKYx2; YWx1; WKFx1(此資料是人次), think唔知.  發表於 13-11-19 16:56

引用:Quote:原帖由+喵媽+於+13-11-18+發表方方學

原帖由 tokuro 於 13-11-18 發表
謝,
那一間考直資或私小較好?
X2

回覆:朗思Think pm 與方方am,如 ...

Push

回覆:朗思Think pm 與方方am,如 ...

Push

THINK 除咗貴外, 我諗唔到有咩唔好處, 小班教學, 語境唔錯...... 行政我又唔覺混亂, 而且好多活動都安排得好好, 有交帶.

ekhc    發表於 14-4-3 02:14

回覆:steveppc 的帖子

我係用家,我都同意,think除咗貴,樣樣都好,阿仔返得好開心

ekhc    發表於 14-4-3 02:14

引用:我係用家,我都同意,think除咗貴,樣樣都

原帖由 Fun.mom 於 14-04-02 發表
我係用家,我都同意,think除咗貴,樣樣都好,阿仔返得好開心
我小朋友今年都應該會讀think Kowloon tong pn , 可以分享下學校既教學模式同老師有愛心嗎?每星期有冇普通話上架?謝謝~

ekhc  有  發表於 14-4-3 02:15

我仔仔出自對衡道方方的主流班,而家P.2都考到幾間私小直資,方方的課程都幾深跟得到,升上小學應該無問題

引用:我仔仔出自對衡道方方的主流班,而家P.2都

原帖由 Kingkin 於 14-04-02 發表
我仔仔出自對衡道方方的主流班,而家P.2都考到幾間私小直資,方方的課程都幾深跟得到,升上小學應該無問題 ...
其實我都係 prefer Funful , 因為我係太子道方方係小班敎學,同埋學費同think 九龍塘比較有三千蚊距離,「太子道方方(am),書簿、茶點,一個學期 千幾 校服另計, 學費$3930 per month, 校車$9xx 九龍塘朗思(PM) 書簿,茶點、校服一個學期$33xx ,學費$61xx per month, 校車$12xx 點楝好? 」

回覆 smallman37 的帖子

時間表上面每日都有15分鐘PTH, 放心, PN 返咗1-2個星期已經唱PTH 既早晨歌..........語境THINK 做得好好, PN 英文老師長駐課室~

引用:+本帖最後由+steveppc+於+14-4-3+09:20+編

原帖由 steveppc 於 14-04-03 發表

回覆 smallman37 的帖子
謝謝分享,希望我小朋友都中意返think!
想問大部份家長係想小朋友升傳統小學定係IB?

回覆:smallman37 的帖子

如果真係直上IB 既國際學校,大概一至2成,其他既就6:4 直資私小:自行+大抽獎

回覆:smallman37 的帖子

其實價錢唔係問題,小朋友一定學到野又開心!

‹ 上一主題|下一主題