用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教中心幼稚園(九龍塘)
樓主: 莎莉小姐
go

基督教中心幼稚園(九龍塘) [複製鏈接]

我仔weekend 入了醫院, 仲要係公立(唔係真病都唔俾你入), 有晒醫院證明都唔俾改interview時間, 相反另外一間就樂意再安排interview俾我仔.
而家睇完大家D comments, 又唔覺有乜損失了~

引用:我仔weekend+入了醫院,+仲要係公立(唔係真

原帖由 tiffany168168 於 13-11-18 發表
我仔weekend 入了醫院, 仲要係公立(唔係真病都唔俾你入), 有晒醫院證明都唔俾改interview時間, 相反另外一 ...
不用可惜呀。。。真係麻麻地。。  加上我對佢無門的厠仍感疑惑

莎莉小姐 發表於 13-11-17 13:51
有無媽媽知呢間幼稚園程度如何?有無NET?
有NET, N 班每天20分鐘英文, 1星期兩天普通話。

回覆:基督教中心幼稚園(九龍塘)

我都冇去in

iapple 發表於 13-11-17 22:59
in 果日我見到個無門既厠所, 我地在想平時有無用, 如用, 咪比人睇晒之類, 我地言談係好細聲, 跟住有個 ...
中心幼稚園老師出名有愛心, 可能老師 In 得太多個別 Case... 另外小朋友廁所係冇門, 方便老師/姐姐睇住, 其實好多幼稚園的小朋友廁所都係冇門的.

引用:Quote:原帖由+dorothywong75+於+13-11-18+

原帖由 iapple 於 13-11-18 發表
老師想問我對佢地學校既想法, 。。。佢就問我你有無睇過我地既網站,  我答有呀。。之後大家dead air...佢 ...
個老師真系太累了

我都無去in...

回復 iapple 的帖子

Think's Int's KG toilet also without door.  Same

charishomama 發表於 13-11-18 10:30
中心幼稚園老師出名有愛心, 可能老師 In 得太多個別 Case... 另外小朋友廁所係冇門, 方便老師/姐姐睇住, 其 ...

我說沒有門那個, 是在空地那邊的, 不是沒有廁格門, 是沒有大門.  

e...我上星期六去in, 可能係最早果批, 又可能撞著個MISS OK, 好有愛心喎

我上星期六去面試。感覺老師好有愛心。 我同太太都覺得老師面試好過好多名牌幼稚園 。 有heart. 問既問題適合二歲孩子程度。
我朋友個女係到畢業, 大讚這間學校老師, 係一間 happy school.

其實, 基督教中心幼稚園係一間宗教幾濃厚學校。 如果你想你孩子接受聖經教導, 這是一所好學校。
如你想孩子要學深課程, 請去其他"名校"啦。

juicydog    發表於 14-1-20 17:06

iapple 發表於 13-11-18 11:43
我說沒有門那個, 是在空地那邊的, 不是沒有廁格門, 是沒有大門.
我唔清楚你指的 "空地那邊的" 是指哪一個, 但小朋友的廁所係直入轉左再轉左的, 平時上堂都要由課室行入去, 應該對於小朋友會 "俾人睇晒" 就只限於老師/姐姐/其他小朋友.

我就十分喜歡這間學校,有學卷,老師有經驗,外觀一般,但內面都算大同乾淨,而且有室外playground, 我自己入到去都好開心,我覺得間學校好好,唔計課程,我覺得好過好多冇學卷學校。

係咪直入轉左位,如果係的話,是大人用的,我用過有門的!!!

http://www.cyckg.edu.hk/php/webinfo/fdpic.php?picpath=updatepic/uploads/20130204095346006.jpg

小朋友用正常係冇門的

http://www.cyckg.edu.hk/php/webinfo/fdpic.php?picpath=updatepic/uploads/20130204095346003.jpg

中心其實happy school得黎都唔淺的.........

回覆:b16a 的帖子

How do u know 唔淺?

回覆:東東公主 的帖子

每天20分鐘外藉老師教英文,平均三個星期左右會派一本英文書回家,n班開學兩個月而已,英文是教句子 : What are you doing?  I am reading …兒子是懂得回來講的。今年新增Cambridge English reading plan。北京老師教普通話,每星期兩堂。兩文三語的程度確不算淺,有學卷的幼稚園之中,實屬難得。

回覆:cmlam12 的帖子

Hi! 請問你有無12月份既時間表?即時幾時開party? 生日會呀?旅行個d? Thx

幼稚園既廁所正常都係無門架喎,佢個廁所又唔係對住大門口,都係响學校入

回覆:cmlam12 的帖子

Which level ur children study now? N!? I want to know more their English level at! I like the school a lot since the teachers are really nice with voucher! But afraid the English level is not good enough for 考直資!先謝!

回覆 cmlam12 的帖子

Hi
Would you share more their chinese lesson?
How many teaching chinese words per week / mths on K1?
Thanks
‹ 上一主題|下一主題