用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日民x面試不吐不快
go

今日民x面試不吐不快   [複製鏈接]

話說我今朝一早帶啊女去呢間大受歡迎嘅民x interview,係外面排隊之際啊女忽然話要weewee,我立刻帶啊女上前問係門口嘅老師借洗手間。點知比老師們一口拒絕,佢地仲好有心咁建議我地去要成10分鐘步程嘅九龍城廣場。我當堂O咀,因為我無諗過被拒絕,之前去st貓&高主教遇到同一情況都有老師幫忙借用洗手間。我心諗唔係呀化去咁遠?一來一回都遲到兼瀨咗啦,我地又唔係白撞洗唔洗咁絕情呀!真係好嬲,唉,唔係為咗個女,同埋唔想白費老公之前排隊交form嘅心機,我真係唔會忍呢啖氣!阿女忍唔住要瀨片都冇辦法,好唔開心
   6    0    3    0

回覆:今日民x面試不吐不快

咁又差左啲

你唔好彩問正個衰人

咩理由都好...唔駛咁絕呀

入到去先去廁所,得唔得?

正常人都唔會咁做啦, 何況係一個教育工作者, 俾佢地培養 ge 學生, 長大後會唔會都係見死不救?

回覆:今日民x面試不吐不快 ...

阿女忍唔住,好彩有著片咋。平時去街唔駛著,去到邊借到邊㗎啦。唉...對間學校有啲失望。

即使地鐵三吾議七都會比你入去。

我上年去in PN 時已經決定今年唔會報佢K1, 不過我係去港島果間

回覆:laikaka 的帖子

一定會難受, 其實 都好討厭要 站在馬路邊 灑住 等 排隊入 的感覺。  如果 是 仔的話 可以 用膠袋 ( 無其他辦法下, 站埋 一角 ) 。

引用:一定會難受,+其實+都好討厭要+站在馬路邊+

原帖由 charmykittyy 於 13-11-16 發表
一定會難受, 其實 都好討厭要 站在馬路邊 灑住 等 排隊入 的感覺。  如果 是 仔的話 可以 用膠袋 ( 無其 ...
用膠袋?  唔得啦! 實比人見到,影埋相,再比人鬧係B6 呀

你吾好話入到去吖先wewe,我個女面試完,
佢隔離有個for 小朋友去的toilet,門口個姐姐就係吾比我地入,仲話依個吾係公厠,
吾可以用,
都痴線架,
已經同佢講小朋友好急,
可以借黎用一用,
佢到吾比,我吾理佢啦,照去,
依間係傳統女校,
st. xxxxx
真係完全改觀,超想寫信去投訴佢依個阿姐!!

引用:Quote:原帖由+charmykittyy+於+13-11-16+發

原帖由 oio1014 於 13-11-16 發表
用膠袋?  唔得啦! 實比人見到,影埋相,再比人鬧係B6 呀
這是因為 學校 不比人入。才 搞到 要 這樣

回覆:今日民x面試不吐不快 ...

係呀...真係幾難受,可悲嘅係當時係有4-5個老師,冇一個願意伸出援手。

I borrowed to washroom when waiting my girl's interview (my husband accompanied her) and got rejected. I have to go to the washroom across the road in the park. Then I come back the school and found my husband. My husband and girl has finished the interview already and cannot find me.
I told them that I went to the washroom in the park. What a school ! Very unfriendly ! Hate it ! Moreover, according to my husband, the teacher is not friendly, looks down on my girl who did not know A-Z, 1-9 !

後面九龍仔公園有厠所,兩三分鐘就到,當然呢個拒絕確實不近人情

估唔到咁不近人情囉!
‹ 上一主題|下一主題