用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南
go

九龍塘迦南 [複製鏈接]

請問有無人知金巴倫道迦南pm收費, 有無其他什費, 有無外籍老師教英文或普通話, 其實我已有think  am offer, 呢兩間都唔知點揀好
   3    0    0    0

回覆:linda-yuen 的帖子

Of course Think because it is international school and more concentrate on English!

回覆:Cherry2012 的帖子

Thanks

學費3K幾, 書簿,茶點什費分上下學期交.  每天都有外籍老師, 普通話唔sure每天定一個禮拜2日

回覆:九龍塘迦南

九龍塘迦南N班有幾多成上番佢地的K1?

mrsfull 發表於 13-11-19 00:34
學費3K幾, 書簿,茶點什費分上下學期交.  每天都有外籍老師, 普通話唔sure每天定一個禮拜2日 ...

你好啊,我打過去問,今年$3755/月, 交11期,佢答我已經計埋雜費,無其他費用

但見你寫3k幾,書簿,茶點什費分上下學期交.......

唔係好明,我以講多小小嗎?你意思3k幾係幾多??

唔該你,因為我唔想再打去問住,因為一定好多媽咪打去問,我唔想再加重職員負擔,thx a lot

引用:Quote:mrsfull+發表於+13-11-19+00:34+學費

原帖由 bebe0925 於 13-11-19 發表
你好啊,我打過去問,今年$3755/月, 交11期,佢答我已經計埋雜費,無其他費用

但見你寫3k幾,書簿,茶點什費分 ...
我琴日打去問,同你講的一樣

april12 發表於 13-11-19 11:37
我琴日打去問,同你講的一樣

唔該你,我怕我聽錯,但又唔想再打去,因為估到好多媽咪會打去問,又或者未收到offer既媽咪心急都會打去問,

有時好矛盾,d媽咪打到去,聽到d職員可以語氣無咁好,可能太多電話問野,又話人地態度唔好,所以都唔想加重人地工作負擔

引用:Quote:april12+發表於+13-11-19+11:37+我琴

原帖由 bebe0925 於 13-11-19 發表
唔該你,我怕我聽錯,但又唔想再打去,因為估到好多媽咪會打去問,又或者未收到offer既媽咪心急都會打去問,

...
頭先我也打去問PN課程,希望也能減輕大家的疑慮。ps職員態度好^^
每日有net英文25分鐘,另普通話一星期三堂,希望幫到大家。

引用:Quote:原帖由+bebe0925+於+13-11-19+發表唔

原帖由 alison_0919 於 13-11-19 發表
頭先我也打去問PN課程,希望也能減輕大家的疑慮。ps職員態度好^^
每日有net英文25分鐘,另普通話一星期三堂, ...
thank

thank you so much!

回覆:九龍塘迦南

除了學費,個時英文同普通話時間唔知同其他分區迦南有無分別呢?

金巴偷應該係最多net的一間, 你平時約一點行去果邊望望, 好多net 企晒係度接小朋友

多謝

回覆 bebe0925 的帖子

sorry 無login看不到你問題....

我家弟弟今年讀K1 交每月$3300,
雜費分上下學期交
學校回答的每年$3755 月 係除開的數, 比個大概數家長考慮

今年無學卷整體教學比有學卷時快了半年, 開學個多月開始已經指定每天回家練習指定小手肌練習, 11月開始每天派練習簿用臘筆寫線條.  每個月完了主題書就會做評估, 所以家長都很
清楚他在校的情況.  
老師很nice 有甚麼都可以打比佢傾, 他們真的會認真處理和幫你, 跟住reply你... 有時候反而覺得自己煩 ^^"

mrsfull 發表於 13-11-28 22:19
回覆 bebe0925 的帖子

sorry 無login看不到你問題....

Thank you for your reply^^

‹ 上一主題|下一主題