用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 joyful 面試, 全普通話!!衰哂!!
樓主: scytsin
go

joyful 面試, 全普通話!!衰哂!!   [複製鏈接]

回覆:stevnico 的帖子

No record ar…… The first result will be available next year when K3 students  graduate next year at Tsuen Wan branch.

回覆:JamBBoy 的帖子

My boy is Mar bb ar

我個仔都在Joyful 讀緊N班,Joyful 真係一間好學校,我地成班家長暫時都好滿意間學校,我個仔勁鐘意返學~好中意老師,成日攬住老師~~~老師們,同職員們都好有愛心,同耐性~學校一開門,小朋友個個都爭住入去~@@~中文一D都唔淺,我反而覺得深左D添~~已經教緊"人月衣日"~=.=~呢D字~~同埋學校係英文老師做班主任,有一個普通話老師,同埋一個助教(中,英文,普通話都識講~@@~),我同老公英文差,所以唔識同班主任溝通,全部由助教溝通,完全無問題,語文環境更加唔駛講~~我個仔返左3個月,英文同普通話已經好過我~@@~不過唯一問題真係升小學無數據~~

回覆:快樂兔B 的帖子

同意!

引用:我個仔都在Joyful+讀緊N班,Joyful+真係一間

原帖由 快樂兔B 於 13-11-23 發表
我個仔都在Joyful 讀緊N班,Joyful 真係一間好學校,我地成班家長暫時都好滿意間學校,我個仔勁鐘意返學~好中 ...
請問你係咪返荃灣?有冇打聽到k2同k3係點?有冇默書之類?驚上主流小學銜接問題

回覆 kaka-bb 的帖子

我係火炭分校,呢度無K2 , K3 , 今年先開~@@~暫時得N班,同K1咋~~我有朋友教幼稚園,我比仔仔D功課,同課程佢睇,佢話Joyful 既課程好深,@@,,
默書果D我唔清楚,因為我都係第一年接觸呢間學校~~
我只可以講到呢幾個月,仔仔返學情況咋~@@~

回覆 快樂兔B 的帖子

我早兩年跟孩子去面試時了解到這學校不教漢語拼音(即使到 K3仍不會教)。現在仍是這樣嗎?

回覆 hoihoima 的帖子

又好似係喎,,我見個仔D書無呢D~~功課又唔多覺,,普通話係教生字,,唱歌,,數字,,句子,,但未有拼音~
英文就有拼音~

回覆 快樂兔B 的帖子

我早年面試時問過老師,老師說不會教,因怕與英文拼音混亂。不過其實以我孩子的經驗看,只要學校有經驗、會方法,是不會混亂的。懂漢語拼音對小學普教中大有幫助。不過當然,學校不教也可以出外面學。

回覆:joyful 面試, 全普通話!!衰哂!!

我問了人,荃灣Joyful K2 下學期開始有默書測驗,K3 小朋友開始可以有能力寫簡單週記。唔知仲有冇用家可俾其他意見。

回覆 Aadenmama 的帖子

係囉,我都好想知更多學校野,希望有讀緊K班媽媽可以分享多D~

回覆:joyful 面試, 全普通話!!衰哂!!

尋日in,外籍老師in嘅,好有heart...仲同我講我個小朋友唔係冇反應,係有架!佢唔出聲但佢留心聽老師講嘢,只係怕羞。只不過group in個陣個老師啲英文就嚇親我……國際幼稚園不是這樣嘛?!?!

你們學費,什費, 校車費等幾錢嗎?
如收, 因這都是我考慮因素, 以免費註冊費.

回覆 super_kitty 的帖子

你講緊果個係咪助教?助教D英文同外藉英文老師根本無得比~@@~

引用:尋日in,外籍老師in嘅,好有heart...仲同我

原帖由 super_kitty 於 13-11-24 發表
尋日in,外籍老師in嘅,好有heart...仲同我講我個小朋友唔係冇反應,係有架!佢唔出聲但佢留心聽老師講嘢, ...
我都覺。但就算助教。。係咪都應該水準高少少呢。。佢地啲港式英文真係嚇死我。:;pppp:

引用:Quote:原帖由+super_kitty+於+13-11-24+發

原帖由 Vickyblah 於 13-11-24 發表
我都覺。但就算助教。。係咪都應該水準高少少呢。。佢地啲港式英文真係嚇死我。

...
我唔知佢係咪助教呀!group in有五位着住同一款式嘅衫嘅,佢負責唱歌,講嘢!

引用:回覆+super_kitty+的帖子 你講緊果個係咪

原帖由 快樂兔B 於 13-11-24 發表

你講緊果個係咪助教?助教D英文同外藉英文老師根本無得比~@@~ ...
Group in個班着同一款衫唔知係老師定助教呀!

我感覺上呢學校都幾多人手喎~

引用:尋日in,外籍老師in嘅,好有heart...仲同我

原帖由 super_kitty 於 13-11-24 發表
尋日in,外籍老師in嘅,好有heart...仲同我講我個小朋友唔係冇反應,係有架!佢唔出聲但佢留心聽老師講嘢, ...
冇錯,group in嗰啲老師嘅英文真係local港式英文到爆!我都比佢哋嚇死!小朋友第二時學咗咁嘅口音,駛鬼㨂呢間學校到讀咩!出邊大把屋邨有學券嘅學校都有咁嘅質素:;pppp:

引用:回覆+super_kitty+的帖子 我感覺上呢學校

原帖由 QQDawn 於 13-11-24 發表

我感覺上呢學校都幾多人手喎~
佢尋日將荃灣分校嘅人手掉咗過沙田幫手,Interview嗰個鬼仔Sir話佢連隔離枱幾個鬼妹Miss喺荃灣嗰邊敎嘅。

‹ 上一主題|下一主題