用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 joyful 面試, 全普通話!!衰哂!!
樓主: scytsin
go

joyful 面試, 全普通話!!衰哂!!   [複製鏈接]

引用:3間我一定揀joyful....+第直升(明慧)唔係

原帖由 hedhed 於 13-12-13 發表
3間我一定揀joyful.... 第直升(明慧)唔係。fulful係傳統教學,同joyful係兩回事添啦!我心儀植小,所以會 ...
多謝!我好鍾意joyful 個環境同英普7:3比例!

回覆:joyful 面試, 全普通話!!衰哂!!

Pn 是否直升k1?

引用:Quote:原帖由+JamBBoy+於+13-12-13+發表我

原帖由 hedhed 於 13-12-13 發表
恭喜晒
多謝晒!希望你好快會收到offer啦

引用:Pn+是否直升k1? +

原帖由 Carmenchan521 於 13-12-13 發表
Pn 是否直升k1?
會直升K1㗎

So happy! My son got AM offer at FoTan campus!!!!!

引用:So+happy!+My+son+got+AM+offer+at+FoTan+c

原帖由 PandaBrick131 於 13-12-13 發表
So happy! My son got AM offer at FoTan campus!!!!!
恭喜呀!你係大B嗎?

回覆:JamBBoy 的帖子

No, nov bb

回覆:PandaBrick131 的帖子

My girl also am offer ! Very happy . Aug b

火炭。。10月B .. Am.offer

8月尾b, Fo Tan AM offer

6月尾,FT am offer

引用:No,+nov+bb +

原帖由 PandaBrick131 於 13-12-13 發表
No, nov bb
叻叻B

引用:咁多荃灣小朋友去火炭?係去火炭做waiting+

原帖由 yan83100 於 13-12-13 發表
咁多荃灣小朋友去火炭?係去火炭做waiting or offer?
火炭本身收吾夠生?

...
我小朋友宜家係火炭joyful讀緊pn, 我可以分享下!我知宜家有至少兩位小朋友係住荃灣區的,有校車!校車司機叔叔同ee有愛心,當小朋友初初返學係校車喊,叔叔同ee都會特別照顧,校車到學校時會通知學校,學校會派老師同職員係落車地方幫忙接小朋友,呢個係我送我小朋友返學放學時見到。至於學校,老師有愛心,加上全英普教學,我小朋友學既英文同普通話都唔少,我小朋友9月細b講野唔叻,近來聽到佢講「請坐」「沒有」國語,英文就唱好多歌,有時會講「one more time」等等,英文January - December , Sunday-Saturday 講得晒,用Oxford reading tree書。好多人會問升小一,咁真係未有資料,火炭真係新,未有人k2,k3, 派位靠運氣,但荃灣果邊有媽媽分享去考直資同私校有offer,so far我小朋友開頭返學喊左一星期,之後就enjoy返學,每朝幾乎唔使叫就自動起身。

回覆 Joannelinco 的帖子

多謝分享。我就係家住荃灣的。如果學校的教學各其他方面是好的,希望阿女可以讀4年。唔想佢咁細個成日有interview的壓力。暫時在EK睇到關於Joyful既post都係有讚無彈,所以收到offer都好開心

回覆:Joannelinco 的帖子

多謝Joannelinco媽媽嘅分享!真係見用家有讚冇彈,令我對學校好有信心BB會有Joyful嘅幼稚園生活同埋好嘅語境

回覆:QQDawn 的帖子

QQDawn媽媽收到取錄信未呀?

好似tsuen wan campus 未有消息

引用:好似tsuen+wan+campus+未有消息 +

原帖由 scytsin 於 13-12-14 發表
好似tsuen wan campus 未有消息
如學校星期六寄出信,最快會喺星期一收信,希望各位荃灣家長有offer,快來報喜

回覆 JamBBoy 的帖子

收到OFFER啦~~PM呀~但想轉AM呀~

引用:回覆+JamBBoy+的帖子 收到OFFER啦~~PM呀~

原帖由 QQDawn 於 13-12-15 發表
回覆 JamBBoy 的帖子

收到OFFER啦~~PM呀~但想轉AM呀~
恭喜晒!但返AM要晨早起身同返工人迫住由北區返沙田,會唔會太辛苦呀?

‹ 上一主題|下一主題