用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 全軍覆沒,但阿女始終是我的心肝寶貝
樓主: 普通女孩
go

全軍覆沒,但阿女始終是我的心肝寶貝 [複製鏈接]

回覆:全軍覆沒,但阿女始終是我的心肝寶貝

You have a good girl!!!

睇到最後個段,被你女女感動左,哭了
你女女真孝順

你個女真系好乖好錫你!

你個女第時大有作為,讀任何一間也沒問題

引用:阿女IN+左十幾間私小、直資,沒有一個offer

原帖由 普通女孩 於 13-11-16 發表
阿女IN 左十幾間私小、直資,沒有一個offer。在屋企prepare的幾好,鬼知出去IN時就天馬行空,被她激死。

...
在我心中每位孩子都精靈可愛的!他們都不到小學全皆因機會時間問題!太直接孩子表現應好快有offer 一切隨緣!這些孩子去那讀也有出路及快樂

有同理心和懂反思,抵讚。

你就好啦,雖然我個仔有 offer 也已讀緊直資小一,但從沒有這麼的関心我. 就算我話我唔舒服可否不送他去搭校車,他也直接了當的說不能! 有個又窩心又精靈的仔女,千金難求!

真是好多謝大家的鼓勵同支持,我真的好感動,同埋對阿女都有返信心。我等一定繼續努力。

大家加油!

乖女孩,上天會為你預備最好的!
You are the BEST!

普通女孩 發表於 13-11-16 13:34
真是好多謝大家的鼓勵同支持,我真的好感動,同埋對阿女都有返信心。我等一定繼續努力。

大家加油!

加油呀!人生路途長漫漫,母女同心無艱難;一朝失意莫洩氣,互相扶持排萬難。

swmami    發表於 13-11-19 10:43
wendysuperbaby  俾個Like你先  發表於 13-11-16 14:48
Jane1983  吾知你識作打油詩,好!  發表於 13-11-16 14:40

小朋友係天真!神父講過,全世界最好的学校是父母!我們大家要記住!

回覆:lsy123 的帖子

你女女係叻女黎!!好有藝術家性格。等你好消息。到時上黎同媽媽們分享

你女真係醒爆

暫時冇offer只係呢啲學校唔識貨啫,你女咁識關心你,你真係教得佢好好

你女女聰明可愛,去那一間學校都可以好出色,唔好著眼目前得失。我都咁同自己講

你女兒很可愛, 我囡囡無你囡囡咁叻, 識答問題又講到面試內容.
有次,我囡囡,如果你唔識答問題,便說[對唔住,我唔識]

結果,有次面試完, 問囡囡,她說[我唔識答,所以講左[對唔住,我唔識]
我IN 4間,已收到兩間REJECT.  囡囡連串字,重組句子,作句,什麼都唔識. 但我唔放棄.阿Q 地想, 讀書路漫長~

放心~~總有一條光明大道等緊小朋友的

回覆:普通女孩 的帖子

好感動啊!

引用:阿女IN+左十幾間私小、直資,沒有一個offer

原帖由 普通女孩 於 13-11-16 發表
阿女IN 左十幾間私小、直資,沒有一個offer。在屋企prepare的幾好,鬼知出去IN時就天馬行空,被她激死。

...
我仔仔同你女女似同—類人!好似另一家長所講一样,不少人(甚至不認識,只聽他説几分鐘説話的街外人)都讚他,話如果佢地係校長/老師,实会收佢!他学術也ok,但偏偏......我看着身邊某些朋友仔女2nd in/3rd in/offer,心裏極不好受

‹ 上一主題|下一主題