用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 聖士提反堂中學校風如何?
go

聖士提反堂中學校風如何? [複製鏈接]

如題。。。

0    0    0    0

西營盤果間??你住邊區?

可放學時睇下D學生咪知

回覆:nickfather 的帖子

係西營盤嗰間,我聽有朋友講話全個中西區最差係呢間,但睇左佢既簡介章程又好多完化,所以有啲困惑~

回覆:冰冰 的帖子

中西區大部分都係band 1a,佢當然無得比,但個人認為比樂x堂好!

回覆:聖士提反堂中學校風如何?

冰冰 發表於 13-11-16 08:36
係西營盤嗰間,我聽有朋友講話全個中西區最差係呢間,但睇左佢既簡介章程又好多完化,所以有啲困惑~

...

冇其他選擇?試下南區一些B2的吧!

聖伯多祿、浸呂、陳白沙

叫小朋友俾心機讀書,鼓勵多D佢!

頭兩間也不是易入的:;pppp:

回覆:小孩達人 的帖子

請問可否講下你對呢間學校既所見所聞呢?謝謝!

The above mentioned 2 schools are not very recommendable.  For SS, I met a group of students, a boy wearing school uniform, with one ear-ring, said foul languages loudly in front of a bakery shop.

引用:聖士提反堂中學少功課,可能家長要額外比d

我對呢間學校印象相當唔錯。利申: 30 年前畢業,有幸行過對面繼續學業。

學校真係細得好可憐,天台籃球場仲要係曲尺形。最大好處係日日望到港大,培養到「我要入港大」的理想。

去年回校一次,當年師妹已成為今日校長,尊敬的老師已經退休留校義教低程度學生英文。感覺學校相當有心。

‹ 上一主題|下一主題