用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 希望大家 in 完後,唔好咁快講返面試題目 ...
樓主: DevilPig
go

希望大家 in 完後,唔好咁快講返面試題目 [複製鏈接]

引用:學校一定唔係要乜都識晒同well+trained+的

引用:好多時就算知道問題係點都對件事幫助不大,

原帖由 AJH 於 13-11-15 發表
好多時就算知道問題係點都對件事幫助不大,有d嘢,train都train唔到,只係可以令家長有心理準備

...
我都覺係,如jm們講民生interview 內容,我真係好多謝他們講出來,因我知道了流程,係會令家長放心,我都有嘗試教我bb 再認abc, 但佢都係唔識,我都會放棄,我唔想係小朋友得2歲迫佢去記,我打算去攞塊七考版走,哈哈!

Chirley    發表於 13-11-16 23:32

回覆:希望大家 in 完後,唔好咁快講返面試題目

對我嚟講絕對有幫助,好似如知要問家長問題我就要溫書,如唔問我就輕鬆In。但對小朋友嚟講分別不大,正如大家講識嘅未必發揮到。。。如你有朋友都in同一學校但你in先,佢問你in咩你會唔會話公平問題唔答佢?相反佢in先你會否想問佢in咩?自己唔問、唔睇又驚唔識,睇咗問咗又覺唔公平,自相矛盾。點都好大家都係為自己小朋友好,無話啱唔啱,如真覺唔公平自己知分幾日in嘅學校可以決定唔去in咪無問題囉!
反而我欣賞無私的分享者個人見解,不喜勿插😜

好多人都講晒點解要係到分享流程...
我唔知呢D係咪即質素或是自律問題,
但對我來說, 知道左流程係點, 個人帶小朋友去IN都安心左點...
最少知道要做乜...但對小朋友既幫助真係『0』,
如去IN靈糧, 唔駛上黎BK 都有其他媽咪朋友係WHATAPPS到講左...
阿囝去到要玩情緒唔合作都無計,
但最少我知道仲要睇住阿囝癲幾耐...

RELAX~~
‹ 上一主題|下一主題