用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧堂
go

藍田靈糧堂 [複製鏈接]

想請問今日interview的jm, 是否全程可以2個家長一齊陪同小朋友interview?
   3    0    0    0

回覆:藍田靈糧堂

可以

Aidenc  唔該哂  發表於 13-11-15 16:36

回覆:Aidenc 的帖子

最好兩個家長,尤其是第二part, 和bb玩騎木馬和fing 鞦韆,我同bb玩完個木馬已經好攰,要爸爸接力fing.媽媽不要著裙,要坐地下。

引用:最好兩個家長,尤其是第二part,+和bb玩騎木

原帖由 Potato001 於 13-11-15 發表
最好兩個家長,尤其是第二part, 和bb玩騎木馬和fing 鞦韆,我同bb玩完個木馬已經好攰,要爸爸接力fing.媽媽 ...
thanks.

回復 Potato001 的帖子

大鑊, 阿仔驚fing 鞦韆..

引用:回復+Potato001+的帖子 大鑊,+阿仔驚fing+

原帖由 Aidenc 於 13-11-15 發表
回復 Potato001 的帖子

大鑊, 阿仔驚fing 鞦韆..
唔係真鞦韆,係家長抱住bb fing ,我睇完示範即刻換人,叫爸爸fing.

回覆:Potato001 的帖子

請問整個流程大約係點?請分享下!!

回覆:pyu1111 的帖子

I also wanna know

去到報到,之後安排約10個小朋友係一間房玩玩具,係房老師會叫名,問下上午班full考唔考慮下午班,同埋比名sticker ...
之後有個老師會叫10個小朋友順序排,之後一齊唱住歌去另一間房,5位5位一間房,之間房裡面有5位老師,一開始就圍圈圈玩玩具,個5位老師就開始1對1同小朋友玩,交流下,玩完一齊收拾玩具,之後就1對1玩課室裡面嘅野,5分鐘左右啦,10位小朋友又一齊去另一間房,唱歌跳下舞,2位校長入埋黎架!校長坐係度比分,要抱住小朋友打千鞦,非常非常吃力,2x磅呀大佬,臨走個個都會唱住歌行過2位校長前say 88......當然比分數啦!

大家加油~~

我覺得佢地既編排好好,一入去登記完好快就入到房玩玩具,唔需要等太耐,同埋唔係太多人聚集一齊in,每次十個小朋友,仲會分5個小朋友一間房,一位老師跟一位小朋友,玩完玩具就去同校長唱歌做下運動咁,我仔仔好開心,最好係可以同爸媽一齊in,等d媽咪唔洗好似第二間咁,要一個應付,須然佢地interview有2part,但整個過程唔太緊張,好輕鬆地完成

回覆:wingbin 的帖子

Thanks a lot for your sharing

引用:我覺得佢地既編排好好,一入去登記完好快就

原帖由 wingbin 於 13-11-16 發表
我覺得佢地既編排好好,一入去登記完好快就入到房玩玩具,唔需要等太耐,同埋唔係太多人聚集一齊in,每次十個小 ...
同意,過程好流暢,唔會有壓力,小朋友玩

回覆:Potato001 的帖子

想問吓媽媽們,你哋著咩衫去interview㗎?

引用:想問吓媽媽們,你哋著咩衫去interview㗎? +

原帖由 AAA999 於 13-11-16 發表
想問吓媽媽們,你哋著咩衫去interview㗎?
Casual wear

原本下午要interview, 但小朋友唔舒服,決定唔去,好彩啱啱有第二間offer~
但我覺得靈量堂個reception好串,佢話無得reschedule, 仲話今年龍年競爭大,面試唔去就放棄機會,對學校印象差〜

引用:原本下午要interview,+但小朋友唔舒服,決

原帖由 小貓1124 於 13-11-16 發表
原本下午要interview, 但小朋友唔舒服,決定唔去,好彩啱啱有第二間offer~
但我覺得靈量堂個reception好串 ...
迦南又係咁,我打去問佢可唔可以改期,個自稱主任的人寸寸的答:年年都有人話病呀去旅行呀親戚結婚要改期,我地無可能逐個改,尤其今年龍年我地有千幾人報..下刪一大段說話。

但係今日去interview d 老師個個都好nice wor....

引用:Quote:原帖由+小貓1124+於+13-11-16+發表原

原帖由 Cajes 於 13-11-16 發表
但係今日去interview d 老師個個都好nice wor....
咁我唔知啦,小朋友病咗都無辦法,但講到咁多人爭,我小朋友病咗,迫住去都唔會好表現〜
好彩今早收到有offer, 無咁擔心!

回復 Cajes 的帖子

Yes. 我都好鐘意。

前幾日我個女唔舒服,我打電話去靈糧堂問有冇得改期,個職員好有禮貌,話會在第一輪收生後,有空缺時再安排面試(即是病咗唔會有offer, 因為好多人報),仲問我洗唔洗記錄低,不過昨日已好番,所以有去到面試。

‹ 上一主題|下一主題