用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 劍橋英語
go

劍橋英語 [複製鏈接]

想小朋友學好英文,劍橋英語有用嗎?

1    0    0    0

In fact, I think Cambridge English is similar to what kids are learning English at school.  Not much difference at all. I will not let my kid join the Cambridge class.  

但若想英語會語流利些,是否讀Trinity有幫助?

有沒有人讀過小博士的劍橋英語班?其實我不用為考Cert. - KET, PET....,只想英文再好一點,這類補習有幫助嗎?

引用:其實呢劍橋英語有分幾個級!唔介意既話尖沙

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:劍橋英語

回覆:crystaltop 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:choiranee 的帖子

Choiranee, 請問否一對一學習cambridge ? Thx !

我小朋友今年一年級, 他的英文閱讀理解, listening 同oral 成績麻麻, 唔知劍橋英語對佢有沒有幫助? 可否令他的學校英文成績有進步?
另外, 公文式英語, Learning center學英文及劍橋英語那個比較有幫助我小朋友?

劍橋英語可以幫小朋友聽,講,讀,寫,四種技巧,對 listening and oral 會有幫助.

我 recommend Alpha learning centre. 他們在油麻地. 是全英語的 learning centre. 有外籍英語教師.
他們有 Cambridge 課程

我個仔今年小一, 佢英文成績比較差, 主要係listening 同閱讀理解弱, 好多英文生字唔識, 大家覺得劍橋英文, 公文式同learning center 學英文, 那一個有用d?

KirryLai 發表於 14-1-12 23:36
我個仔今年小一, 佢英文成績比較差, 主要係listening 同閱讀理解弱, 好多英文生字唔識, 大家覺得劍橋英文,  ...

劍橋所學與學校課程是不相同的. 公文形式是不斷做, 倒不如自己買補充給小朋友做會好些. 看圖書必定有幫助.

現在考劍橋試多數為中學鋪路.最好小五考獲 PET 為佳. 其實真係5知有冇用. 亦不是間間學校要求比証書.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

回覆 Jennie 的帖子

謝謝你的意見,你已經幫了我好多,我知道怎樣決定,原本以為公文式好過劍橋,因身邊好多朋友報,打算報讀,我會報劍橋,因為都希望對呀仔升中有幫助。

回覆 KirryLai 的帖子

其實而家小朋友小一,好重要係打底部份,我細囡讀緊公文英,我建議上ERP,因為佢係比較著重閱讀理解
但劍橋留返比其他jm解釋

有冇人小朋友試過jolly kingdom 既劍橋課程?

‹ 上一主題|下一主題