用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明我(西灣河)結果 - 2014/15
樓主: jsmanhim
go

明我(西灣河)結果 - 2014/15 [複製鏈接]

share my very personal views (純粹個人意見)
1. 環境, 校舍太擠迫
2. 活動空間細, 無戶外操場/PLAYGROUND 之類
3. TEACHER 大多數......成....熟女..... 當天佢地太嚴肅, LACK OF SMILE.......相信好有經驗, 會教守紀律, 但年齡差太遠, BB在教學上怕嚴肅,
4. 主要校舍在2樓, 萬一有意外, 緊急出口窄又少.....
5. 周圍舊樓, 環境差DD, 全校關 WINDOW, 空氣唔流通, 易傳染XXXX
6. 睇左VIDEO, 教學理念/學校發展/管理...的確好好.

奈何各有不同要求及選擇, 不配合, 即係無緣份.

GOOD LUCK 家長們.

回覆:明我(西灣河)結果 - 2014/15

在那裏有video看呀? btw明我三樓有天台户外長地,去年才修建過。

我係11:30am in, 唔係好多人,對比我之前in其他幼稚園重多人到很誇張,所以俾我感覺上好似唔係好多人報名咁。website見到相片有playground,位置似天台。

下午offer

你們是講緊K1??

我都一有am offer,考慮中因校舍真係差啲,寶血環境好好多

My daughter got AM offer too

我9號9:30am in的,真係嘈到爆囉!搞到個老師講嘢超大聲嚇親我個女,呀女當日表現麻麻地,但收到pm offer,諗住放棄

環境的確唔好,係見咁多間最差果間(我見了5間),不過交了留位費,因為暫時得佢一間offer在手。

其實好老實, 我地報明我前都知佢校舍係輸蝕, 不過佢課程同口碑吸引,又有學卷,冇計啦

環境好個d,又冇學卷多數,課程又冇佢甘進取, 要自己去取捨囉

jsmanhim 發表於 13-11-19 10:06
其實好老實, 我地報明我前都知佢校舍係輸蝕, 不過佢課程同口碑吸引,又有學卷,冇計啦

環境好個d,又冇學卷多 ...

同意,明我校舍唔得,但學術方面口碑好好,年年報名都依然大把人追捧

我大仔讀緊培理,校舍大同新,好過明我好多,但培理真係Happy School,少功課老師好nice,現在好驚上小學追到嘔,所以現在考慮未必比妹妹跟哥哥讀培理,改試下讀明我

babycute2009  培理好舊喎, 我小朋友參觀完後,仲皮膚敏感,所以唔考慮讀  發表於 13-11-19 11:38
jsmanhim  哈~ 3x年前我係賠理用家黎架~~~
佢校舍其實入面都舊, 不過應該係happy school.  今年我都有幫我仔報,但如果收, 明我同佢,我都係揀明我  發表於 13-11-19 11:27
‹ 上一主題|下一主題