用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 綠楊幼稚園 荃灣綠楊是否愛心學校呢?
樓主: CherryBun
go

荃灣綠楊是否愛心學校呢? [複製鏈接]

K3考試有考未教過的東西,形式似小一

引用:K3考試有考未教過的東西,形式似小一

原帖由 LeeCC 於 14-02-07 發表
K3考試有考未教過的東西,形式似小一
其實想學生早點適應小學生活,我覺得呢個安排幫到手。

LeeCC  無言  發表於 14-2-9 00:11

引用:今年n1係12期x$3700,我仔讀得好開心,+日

原帖由 mama1010 於 14-01-23 發表
今年n1係12期x$3700,我仔讀得好開心, 日日返黎都唱歌,仲係成本唱哂,一星期有1日net 同普通話,我覺得好 ...
一星期得一日net?

引用:Quote:原帖由+shykan+於+14-01-14+發表請問

原帖由 erictungcc 於 14-01-19 發表
Net 不是班主任,但英文堂一定係net teacher 教。另外PE 堂,有活動就梗有net. 例如運動會、嘉年華會、旅行 ...
咁係咪日日都有英文堂?(即日日有net class? )

回覆 caramelpudding 的帖子

日日有net, 每天大約20min.  普通話每星期1-2天, 大約20 mins

CherryBun 發表於 14-1-14 08:39
sorry,,,,近排少左上黎。
之所以15/16, 就好似如題, 如果唔係愛心學校, 我怕小朋友會變得無自信。 我聽 ...
又話會把成績差小朋友既名貼出黎。 《---我每日帶女女返學, 無見過有任何名(好/壞)貼出黎wo... 

回覆:gemiling 的帖子

請問覺得綠楊如何?

回覆 CherryBun 的帖子

完全没有見過差成績和好成績的小朋友名字,貼在課室外。

引用:請問覺得綠楊如何? +

原帖由 Mrs_Mo 於 14-02-21 發表
請問覺得綠楊如何?
啱啱見完家長!雖然K1考试比我想象深,但老師都好耐心講番小朋友進度同要改善既地方!pm班多數係细B,所以多D关注!遲D仲有觀課日

ptm  是呀!同小朋友上堂。  發表於 14-2-25 21:29

引用:Quote:原帖由+Mrs_Mo+於+14-02-21+發表請問

原帖由 cattz288 於 14-02-24 發表
啱啱見完家長!雖然K1考试比我想象深,但老師都好耐心講番小朋友進度同要改善既地方!pm班多數係细B,所以多D ...
嘩,,,k1就有考試, 咁小朋友讀得辛苦嗎? 家長又辛苦嗎?

CherryBun 發表於 14-2-27 19:20
嘩,,,k1就有考試, 咁小朋友讀得辛苦嗎? 家長又辛苦嗎?
係呀, 我都嚇一跳! 考試前仲派埋考試時間表, 叫家長幫佢溫書云云, 好鬼認真! 佢都OK既!  不過真係家長要每星期幫佢溫下書!

回覆 CherryBun 的帖子

Take it easy, it is assessment only.  It is not examination.

回覆:cattz288 的帖子

今日意外找到綠楊舊post

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2210602&extra=page%3D1&page=1

睇完好擔心

個女來緊8月會入讀n班了,
唔知佢近年仲係咪咁
我小朋友算係活潑那類,
好怕佢地無愛心
有無依家讀緊的家長可分享下學校近況?

回覆:荃灣綠楊是否愛心學校呢?

仔仔今年K3. 喺綠楊讀書讀得好開心. K3老師感覺上冇K2咁上心,不過大致上都ok. 其他班既老師亦知我仔仔咩名,有講有笑.學術上, K2開始有默書,2次評估. K3開始每日寫日記,平均3-4樣功課,weekend多d. 好彩我仔肯做,亦自己做. Net teacher應該荃灣區最多. K3今年亦出外去左好多地方: 沙田交通城,消防局,益力多廠,三楝屋,下月又去水務處資源中心...
費用方面:
$3000x12月
什費$49xx (上學期)

因為呢間學校學術高,小朋友底打得好,上小一冇難度. 當然,你小朋友要適應幼稚園開始做功課.
剛剛昨天已經行畢業典禮,好唔捨得間學校. Anyway,呢所幼稚園不錯的.大家可以考慮.

引用:仔仔今年K3.+喺綠楊讀書讀得好開心.+K3老師

原帖由 hugger 於 14-06-24 發表
仔仔今年K3. 喺綠楊讀書讀得好開心. K3老師感覺上冇K2咁上心,不過大致上都ok. 其他班既老師亦知我仔仔咩名, ...
thx,咁我安心d

引用:Quote:CherryBun+發表於+14-2-27+19:20+嘩

原帖由 cattz288 於 14-02-28 發表
係呀, 我都嚇一跳! 考試前仲派埋考試時間表, 叫家長幫佢溫書云云, 好鬼認真! 佢都OK既!  不過真係家長要每 ...
早點開始習慣做功課同考試係好事。我個女今年小一,好多同學因為幼稚園太輕鬆,完全攪唔掂。好似之前分班試,有人完全唔知人哋做乜。

引用:仔仔今年K3.+喺綠楊讀書讀得好開心.+K3老師

原帖由 hugger 於 14-06-24 發表
仔仔今年K3. 喺綠楊讀書讀得好開心. K3老師感覺上冇K2咁上心,不過大致上都ok. 其他班既老師亦知我仔仔咩名, ...
想問問k1-k3$3000, n$3700?

引用:Quote:原帖由+hugger+於+14-06-24+發表仔仔

原帖由 Phoebe.chan 於 14-07-08 發表
想問問k1-k3$3000, n$3700?
N 班 - not sure
K1-K3 今年$3,000/月(12個月)

N班-K2 - not sure
K3 什費$4,900左右 (上學期)

下學期 9月2014,學費調整至$3,600/月

引用:Quote:原帖由+Phoebe.chan+於+14-07-08+發

原帖由 hugger 於 14-07-09 發表
N 班 - not sure
K1-K3 今年$3,000/月(12個月)
是由3000加到3600?

引用:Quote:原帖由+hugger+於+14-07-09+發表N+班

原帖由 Phoebe.chan 於 14-07-10 發表
是由3000加到3600?
14/15年度pn學費$3900 x 12,另每半年離費約$3600

‹ 上一主題|下一主題