用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有咩表現一定收?
go

有咩表現一定收? [複製鏈接]

純粹攪下笑,大家不妨分享下

講我女暫時兩間收am,兩間都發生左啲攪笑嘢,第一間in到後期,老師問佢邊個帶你來,我女望一望我,話:「佢囉」跟住再問佢係邊個,我女達我全朵 跟住老師問:「咁爸爸呢?」佢又達爸爸全朵……問爸爸係邊?佢話爸爸返工賺錢錢
引我同老師都笑左 我懷疑夠攪笑所以收左

第二間,group in,阿女玩玩下玩具想食,比老師發現制止佢,佢扮哂嘢話佢攞來「唱歌歌」,然後開始唱歌 跟住隔離喊左好來的小朋友望住我女唱就停左唔喊,最後老師同阿女唱哂成首歌比小朋友聽,令小朋友開心返 又係攪笑! 老師擺左佢想食嗰個玩具放一邊,臨尾tidy up佢唔肯走,指住張枱嗰件玩具話要執執,放番入去先走。

兩次都真係幾攪笑,可能面試識攪gag可以提高錄取機會

2    0    0    0

我個女都有攪gag, 老師問嘴巴用來做乜?, 阿女答用來唱歌.
最後當然收喇

回覆:有咩表現一定收?

我亞女面試時老師比咗4幅圖一一問佢,亞女回答:呢架車囉、船呀、係花黎架、呢個係bird呀、(扮小鳥)吱吱吱吱咁㗎。我估亞女以為老師真係咪知呢4樣是什麼所以問佢,所以佢答時咁賴叻,好彩老師buy 佢。

我個仔玩到唔願走嗰幾間都有offer. 我覺得合眼源之外,老師喜歡小朋友有多互動。

有間老師指住架火車 問我個仔係乜,我個仔大大聲話 "Thomas ar"
老師呆一呆,因為嗰架係thomas火車頭

亞女仲IN咗一間不過無收佢,因為IN的過程中亞女心情唔好唔合作,但我咃走時同老師講BYE BYE,我女竟然同老師BYE BYE完好認真話 "我會番黎架",個老師即時呆一呆話 "你點知你會番黎?"亞女仲要答 "係呀,我係會番黎架,BYE BYE" 班房內全部老師爆笑。

evawyma    發表於 13-11-14 14:32
Chirley  你女勁~  發表於 13-11-14 12:11
Chirley    發表於 13-11-14 12:11

引用:亞女仲IN咗一間不過無收佢,因為IN的過程中

原帖由 doris880 於 13-11-14 發表
亞女仲IN咗一間不過無收佢,因為IN的過程中亞女心情唔好唔合作,但我咃走時同老師講BYE BYE,我女竟然同老 ...
真係好爆笑!  如果見net teacher, 要好型咁講"I will be back!"

doris880    發表於 13-11-15 12:41
Chirley    發表於 13-11-14 12:11

回覆:daisylhn 的帖子

所以大家放鬆d

想當年我個囡考PN做完Task,自己雙手 Thumb Up,老師笑咗,仲回番個俾佢

醒目開學勳章 貢獻勳章

大仔in K1時,都有d...攪鬼 (我無去,但聽到)
話說又係都師問:邊個帶你嚟架?
咁佢手攞住份報名表 (應該係攞俾面試老師嘅),然後指住老豆個名~
老師問:即係邊個呀?
仔指住個名: xxx囉!
老師: 咁即係你邊個呀?
仔:爸爸!
呢間係傳統教學嘅KG,打定輸數.. 但收am
恐龍家

我女IN K1, 佢地玩緊煮飯仔, 老師話開始煮時阿女好認真同老師講佢未開爐, 仲有佢IN N班時, 老師叫佢攞塊面包, 老師收左放埋一邊, 阿女同老師講: 你都未食

我女in k1,老師問你叫咩名,阿女答我咪媽媽囉!陳媽媽吖!
走時,老師同阿女講:拜拜陳媽媽,阿女即答拜拜喇!

阿女當年考k1時,老師問:小妹妹,你叫咩名?
阿女無講自己個名,反而講咗哥哥個名。我係XXX
其實果位老師係有份教哥哥,所以知到哥哥個名,仲笑住話你係XXX個妹妹,之後老師D指令都係用 "XXX妹妹"開始問,全個面試都無用阿女自己個名。
最後可能因為哥哥讀緊,所以收咗阿女。

我個仔都有個攪笑經驗,個老師拎張狗狗咭出黎問你見過依隻未呀?囝好認真甘睇完後答未見過!老師:吓未見過!甘依隻咩黎架?囝答:dog dog.老師話:哦你未見過依個樣嘅狗狗係咪呀?囝答:係呀!之後到貓貓老師又係問佢見過未,佢又係答未見過,要再佢甘依隻係咩黎佢先答係貓貓囉!老師即時爆笑!後來老師拎部車出黎同佢玩,佢玩玩下爆肚指住部車話係泥頭車,老師話你好叻啵,泥頭車你識,囝仲答係呀係呀我好叻!老師又笑左!最後都係收左

試過去in老師話玩完玩具要點架?
我個b就將玩具放好,跟住又攞反過來枱擺,老師又話頭先做得好好放回玩具,做咩攞反反黎,呀b就即時駁嘴,我要「擺係度」,跟住老師話「下」,佢咁都識講呀?佢係細b黎架喎?,我心想大件事咁無禮貌一定唔收(這間是九龍塘某名幼),同時心想其實呀b歲半時已經識講呢D,跟住走時說再見,老師再問你叫咩名呀?呀b話晴睛囉重用手指住自己,我都以為衰梗,點知得咗

當年阿女有一間面試在一月中, 佢一入課室,唔係講早晨,而係大大聲講:

happy new year!  新年快樂!  各位老師

我心諗: 凍過水.....

结果: 收到  am offer  

引用:我個仔都有個攪笑經驗,個老師拎張狗狗咭出

原帖由 yingpear81 於 13-11-15 發表
我個仔都有個攪笑經驗,個老師拎張狗狗咭出黎問你見過依隻未呀?囝好認真甘睇完後答未見過!老師:吓未見過 ...
A

引用:當年阿女有一間面試在一月中,+佢一入課室

原帖由 Sumyeema1 於 13-11-15 發表
當年阿女有一間面試在一月中, 佢一入課室,唔係講早晨,而係大大聲講:

inST.cat時,老师話攞咩抹嘴啊?囡攞毛巾,跟住老师問哩個咩來嘎?囡答:bear bear 熊!因為裏面印住公仔是熊仔!但是老师一點幽默感都冇啊,又問多次,我囡好堅持答,bear bear熊!!跟著老师不是好耐煩話,毛巾啊!我囡先話,毛巾。唉!死梗啦!!!
‹ 上一主題|下一主題