用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 高主教書院小學部 高主教报喜区
樓主: GAT
go

高主教报喜区 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+tokwawan+於+13-11-13+發表其

原帖由 ffaye 於 13-11-13 發表
舊年好似收左58個,三分之一左右。

唔知你講嗰個係咪我之前响麥記撞到,上午返kv,下午返高主教嗰個小朋友 ...
33%真係好少,知唔知點解?

引用:Quote:原帖由+tokwawan+於+13-11-13+發表其

原帖由 ffaye 於 13-11-13 發表
舊年好似收左58個,三分之一左右。

唔知你講嗰個係咪我之前响麥記撞到,上午返kv,下午返高主教嗰個小朋友 ...
你的數字不正確,去年高幼K3只有很少人,而報高小的總共有四十多人,最後約一半人有 offer。今年的數字則未知。

BTW, 我今天也收到信了。:)

cmir  congrats!!!!! happy for you  發表於 13-11-13 21:54

老公send msg 話收到信收左啦

引用:Quote:原帖由+ffaye+於+13-11-13+發表舊年

原帖由 feiji 於 13-11-13 發表
你的數字不正確,去年高幼K3只有很少人,而報高小的總共有四十多人,最後約一半人有 offer。今年的數字則未 ...
Cingrat to you. This prove you made right decision to do the transfer.

引用:Quote:原帖由+ffaye+於+13-11-13+發表舊年

原帖由 feiji 於 13-11-13 發表
你的數字不正確,去年高幼K3只有很少人,而報高小的總共有四十多人,最後約一半人有 offer。今年的數字則未 ...
對,上年高幼上高小只有18人。這資料是上星期高幼校長在家長會𥚃說的。但明年起,高幼會爭取70個高小位俾高幼生。

回覆:高主教报喜区

18高幼生有高小offer!

引用:Quote:原帖由+feiji+於+13-11-13+發表你的

原帖由 wuws 於 13-11-13 發表
對,上年高幼上高小只有18人。這資料是上星期高幼校長在家長會𥚃說的。但明年起,高幼會爭取70個高 ...
但高幼上下午班加埋180人,就算校長fight到70個高小位,入嘅百份比是39%,好似高幼入高小都係唔樂觀。我唔知有冇計錯?

識有5個高幼生都入到高小,有2個重要係好冇礼貌,不知高小的收生標準?

引用:Quote:原帖由+wuws+於+13-11-13+發表對,上

原帖由 lovebb2 於 13-11-13 發表
但高幼上下午班加埋180人,就算校長fight到70個高小位,入嘅百份比是39%,好似高幼入高小都係唔樂觀。我唔 ...

錯啦!其實佢地下午班是收唔夠人,擋下午90個位我估得70人左右。不過,其實我又吾可以用“收吾夠人"來形容,因為學校好有骨氣,小朋友吾達佢目標要求學校寧願吾收為原則,想當年我朋友就係知佢就開學時下午班仲有位,佢就狂打電話比學校比佢小朋友 interview,點知學校真比機會约佢來in ,佢心諗今次實發達,點知interview完即時推绝佢小朋友,激死佢, 因為學校寧願吉D位係到到唔收佢小朋友。

引用:Quote:原帖由+wuws+於+13-11-13+發表對,上

原帖由 lovebb2 於 13-11-13 發表
但高幼上下午班加埋180人,就算校長fight到70個高小位,入嘅百份比是39%,好似高幼入高小都係唔樂觀。我唔 ...
我諗70個位留比高幼只係大家而家暫時同意嘅數,而且高幼只係開辦返一年多啲,高小都要觀望吓高幼辦得好唔好,值唔值得再留多啲位比高幼。
我相信70呢個數只會一路陸續再增加,因高幼真係教得好好。

Any reject letter received today? Anyone knows how many kids in waiting list and what's the probability turning to offer finally?

引用:Quote:原帖由+feiji+於+13-11-13+發表你的

原帖由 GCG 於 13-11-13 發表
Cingrat to you. This prove you made right decision to do the transfer.
Thanks! :)

Gerard  恭喜恭喜!  發表於 13-11-14 06:56

Kindly advise how to compare Ramondi against St Louis? Thanks.

Got the acceptance letter.  So happy.  Non Catholic and Non 高幼生, 好感恩!

回覆:cacanov06 的帖子

But KTS banding and ranking 高好多

引用:But+KTS+banding+and+ranking+高好多 +

引用:Quote:原帖由+lovebb2+於+13-11-13+發表但

tokwawan 發表於 13-11-13 14:09
其實我想問高幼係咪實收, 我仔有個同學, 佢為左想入高小, 幫他的仔報高幼K3, 難為小朋友, 上午一間, 下午高 ...
结果呢?收了吗?
.........No worry.... Be Happy !!!  : )

引用:Quote:原帖由+lovebb2+於+13-11-13+發表但

原帖由 camomile00 於 13-11-13 發表
我諗70個位留比高幼只係大家而家暫時同意嘅數,而且高幼只係開辦返一年多啲,高小都要觀望吓高幼辦得好唔好 ...
My nephew got it! She is from its KG

‹ 上一主題|下一主題