用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細B全日定半日
go

細B全日定半日 [複製鏈接]

細B(9月出世), 男仔, 如果N讀全日會唔會對佢太harsh?想佢學多D自理同獨立D, 屋企得工人
   0    0    0    0

讀全日好, 其實小朋友對住老師好過對工人, 一個人很悶的.

但開學只得2歲, 全日唔會唔太細個

半日啦!太細個。

引用:細B(9月出世),+男仔,+如果N讀全日會唔會對

原帖由 heidiyao 於 13-11-12 發表
細B(9月出世), 男仔, 如果N讀全日會唔會對佢太harsh?想佢學多D自理同獨立D, 屋企得工人 ...
我個八月,半日我䣠覺得佢可憐
不過我姐姐湊得好,平時我四點回家帶BB去公園!
其實除非冇人湊,我覺得半日好D!

回覆:heidiyao 的帖子

我個仔係十月細B, 報咗幾間全日班幼稚園(近屋企),半日班幼稚園(要搭校巴),之前好想佢讀全日班(可以同多啲小朋友玩、學自理等!但因為細B, 怕只有半日下午校才有offer!

回覆:heidiyao 的帖子

其實都睇bb性格,我個女一去playroom, 會自己去玩,完全唔理爸爸媽媽,好獨立咁,又會自己瞓覺,所以我估佢讀全日都冇問題。不過,屋企附近只有一間全日,我見bb大咗會嗲咗,有時會扭抱或要大人陪玩,而且全日班小朋友相處時間長,有人病會容易傳染,所以我都係報半日為主。

‹ 上一主題|下一主題