用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 外國嘅月亮真係圓D咩?
樓主: darichie
go

外國嘅月亮真係圓D咩? [複製鏈接]

回復 irene_the_pooh 的帖子

謝謝提醒。不過有D辦學團體嘅資料都唔係真係咁透明,所以都好靠自己做research...

回復 ssshk 的帖子

我都唔感意外,之前上過B字頭嘅PG,我遇過兩個老師都係好HEA,所以最後無喺果度讀嘞。

回復 Joball 的帖子

同意呀!!仲要好多時語法都錯架!

引用:回復+siuangel1+的帖子 無錯!你真聰明!

原帖由 darichie 於 13-11-14 發表
回復 siuangel1 的帖子

無錯!你真聰明!
當然唔係,只係我去完後嘅感覺同你係一模一様。尤其當中有net係朋友認識。我都重三文兩語,而家人人咁緊張幼兒園,個個都話去開一間賺錢,咁我就更加要睇清楚去選擇。去完之後對間幼稚園又認識深咗

引用:回復+ssshk+的帖子 我都唔感意外,之前上

原帖由 darichie 於 13-11-14 發表
回復 ssshk 的帖子

我都唔感意外,之前上過B字頭嘅PG,我遇過兩個老師都係好HEA,所以最後無喺果度讀嘞。 ...
我嗰間又ok wor

引用:好多家長報學校時都會好注重教師係咪NET/外

原帖由 darichie 於 13-11-12 發表
好多家長報學校時都會好注重教師係咪NET/外國人,但其實大家有無諗過佢地大部份可能只係雜牌軍,可能連一張 ...
十分認同你所言,市面上實在有太多濫竽充數既NET,教學質素成疑,就係睇中家長buy外籍老師依個心理,跟住可以收你貴D學費,從中掠水

回覆:外國嘅月亮真係圓D咩?

Z , 易.....sex......

引用:回復+darichie+的帖子 我地小時已被港產英

簽名被屏蔽

我老公都唔太鍾意net,因為佢工作上認識很多留港生活的鬼佬鬼妹,都係因為鍾意蒲老蘭才選擇香港,有次仔仔的net 忘了在功課上吸印,老公就話佢一定係尋晚蒲完老蘭,返工中眼訓
我自己就覺得好多net都好後生,經驗不足,課室管理技巧欠佳。不過無可否認,佢地口音多數準d,亦會令小朋友不害怕與外國人溝通,針無兩頭利,家長要考慮一下自己小朋友最需要是甚麼

回復 darichie 的帖子

這個我也同意,外國人不一定英文好及教學認真,這情況也適用于本地導師。所以我鍾意上來 BK 看看口碑。
‹ 上一主題|下一主題