用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃埔迦南offer
樓主: 小gra
go

黃埔迦南offer [複製鏈接]

Lilianyu500 發表於 13-11-21 14:39
其實迦南同嘉德麗各有長短
老師方面我喜歡迦南,但上k1cut一半真係好擔憂,今年已咁張,下年點算,下年有冇信心可以考到比迦南更好的學校?

回覆 Luluyen906 的帖子

我意思係已出WAITING AND REJECTED信未? 其他迦南已經出左, 但黃埔暫未有消息咁

剛收到信,on waiting list,我估大家未收信嘅,呢兩日陸續收到。

回覆:Lilianyu500 的帖子

咁黃埔迦南定九龍塘方方好呢?

引用:剛收到信,on+waiting+list,我估大家未收

原帖由 littlexo 於 13-11-21 發表
剛收到信,on waiting list,我估大家未收信嘅,呢兩日陸續收到。
好緊張呀!咁你封信有冇話要幾耐先知有冇位?

回覆 小gra 的帖子

佢話5月前會再通知上學期有冇位。
你仲未收到信?加油呀,希望你有好消息。

引用:回覆+小gra+的帖子 佢話5月前會再通知上學

回覆 小gra 的帖子

佢話5月前會再通知上學期有冇位。
今晚番去睇下先!每日放工指定動作睇信箱,迦南好似好難入咁,反而嘉德麗仲快收信,係咪冇乜人報名呢?

回覆 小gra 的帖子

我見嘉德麗都多人去面試,見咗兩個星期六。跟據紀錄,佢只收28人,都唔易有offer。
個人感覺,鍾意迦南校舍,但又擔心無得直升K1,面試時老師話要校內評估決定有冇K1。

嘉德麗校舍細,但感覺老師資深,同埋至少我知阿囡未來四年一定有書讀,進可攻,退可守。

引用:回覆+小gra+的帖子 我見嘉德麗都多人去面

回覆 小gra 的帖子

我見嘉德麗都多人去面試,見咗兩個星期六。跟據紀錄,佢只收28人,都唔易有offer。
我都知嘉德麗學位少,我慶幸入到,但校社細同舊,勝在經驗老老字號,迦南校社大,但冇得直升囉!

回覆:黃埔迦南offer

嘉德麗主攻三字經,弟子規。迦南主攻小朋友大小肌肉發展、自理能力多,迦南會自制d flash card, 每星期都會有幾張送比家長係屋企用小朋友練習,每兩星期都會有一款用具送比家長,係屋企同小朋友一齊練習下大小肌肉,又可以享受下親子時間。

引用:Quote:原帖由+littlexo+於+13-11-21+發表回

原帖由 小gra 於 13-11-21 發表
今晚番去睇下先!每日放工指定動作睇信箱,迦南好似好難入咁,反而嘉德麗仲快收信,係咪冇乜人報名呢?

...
我今日收到黃埔迦南waiting....個時
答晒所有問題都waiting...反而朋友個仔唔答老師問題就有am...奇怪..個時我仲自信到放棄嘉德麗 offer...好在有金巴倫am offer啫..

引用:Quote:原帖由+小gra+於+13-11-21+發表今晚

原帖由 hilarychu 於 13-11-21 發表
我今日收到黃埔迦南waiting....個時
答晒所有問題都waiting...反而朋友個仔唔答老師問題就有am...奇怪..個 ...
哈!我今日都收到waiting, 好彩有嘉德麗offer

回覆:黃埔迦南offer

問左d媽媽,答老師的就waiting..
Ignore老師的反而收am呀......我唸這是黃埔迦南的取向:

回覆:hilarychu 的帖子

我個仔都做哂所有tasks  臨走仲推櫈,bye bye 老師,係 in咁多間最好表現,但reject 左

引用:我個仔都做哂所有tasks++臨走仲推櫈,bye+b

原帖由 AMBER0322 於 13-11-21 發表
我個仔都做哂所有tasks  臨走仲推櫈,bye bye 老師,係 in咁多間最好表現,但reject 左

...
佢出reject信?

回覆 hilarychu 的帖子

我覺得你咁講對某些收到offer的小朋友唔公平,我仔仔當日反應很好,我都好有信心,反而係每間分校的的標準有些不同,其實也聽過金巴倫都收左無反應的學生,咁又點解釋?

回覆:小gra 的帖子

Yes

回覆:sunnymama2 的帖子

不是,我只講返其他媽媽的回應咋....只是覺得奇怪..無心冒犯....

到今天還未收到信通知,係未應該打電話問下有無寄失左?

回覆 remintheus 的帖子

可能真係寄失都唔奇, 打電話啦
‹ 上一主題|下一主題