用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 vs 培正
樓主: 阿花兒
go

民生 vs 培正 [複製鏈接]

回復 MissMusic 的帖子

Agree

以我所見,其實民生係好喜歡收有創意及主動學習的小朋友,見班內大部份小孩都係好有自信及主動,就算係對住NET,所有小孩只會不停跟他們說話,從不怯生生。

在學校旅行中,更明顯見到所有小朋友都很喜歡老師(包括NET),他們會不停跟老師打招呼或說笑,所以民生的小孩係好活潑的。

在校, 老師係會教導小孩禮儀, 好習慣,秩序和社交等。老師們都好有辦法令小朋友乖乖,呢點真係好佩服。有朋友小孩K1時好唔乖,K2已變得好好,當然呢樣都要家校合作才可事半功陪。

回復 DCMaMe 的帖子

謝謝。。。請問民生會不會label頑皮學生?如不守規,會如何罰?

回復 ccjm 的帖子

咁我又唔太清楚,不過我覺得現在好小學校,尤其幼稚園會咁做,小學有好多學校可能仲會。
但我見同學仔有秩序問題,老師會同家長講,有時會教家長點做。

死嘍,個日我囡睡午覺睡過龍,冇去inMS!冇緣啊!

回覆:民生 vs 培正

培正幼稚園校風簡單純樸,以學生為中心,老師有愛心,沒有出國遊學團   ,書簿雜費便宜。
教學生的紀律和德育非常好,呢樣係我認為最重要

引用:培正幼稚園校風簡單純樸,以學生為中心,老

原帖由 cclemon2009 於 13-11-22 發表
培正幼稚園校風簡單純樸,以學生為中心,老師有愛心,沒有出國遊學團   ,書簿雜費便宜。
教學生的紀律和德 ...
真正一條龍只有培正。

‹ 上一主題|下一主題