用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴面試
go

劍鳴面試

星期六我同小朋友去KM面試,見到某D小朋友有老師送的火箭玩具,而我家的沒有,是否有禮物就有希望,無即係唔會收?

回覆:msddduck 的帖子

我估老師忘記了給你!

msddduck 發表於 13-11-11 13:57
星期六我同小朋友去KM面試,見到某D小朋友有老師送的火箭玩具,而我家的沒有,是否有禮物就有希望,無即係 ...

應該個個都有架, 可能真係老師唔記得左.

老師好快就完咗個interview....看來無乜機了...

原來仲in緊架??我以為已in完

kwokbobo 發表於 13-11-11 14:46
原來仲in緊架??我以為已in完
應該上星期六完了

in我嗰女個主任好nice, 同佢玩咗好耐,in又叫佢去玩bubbles,仲送我哋去到班房門口,勁好人。不過收太少K1啦,所以機會渺茫

ekhc    發表於 13-11-12 01:05

msddduck 發表於 13-11-11 14:54
應該上星期六完了

oic, thx, 好似in左好多日, 我以為只in 1/11(Fri) and 2/11 (Sat), 因都過了兩星期, 仲聽到in緊。如果個個星期五、六都in, 咁咪in左成6日, 好多日呀。

我諗KM都係揀家庭背景了,咁多人IN但得咁少位....好想知KM鍾意咩類型的家庭!

請問幾時有result? 我忘記了

回覆:劍鳴面試

教職員都好nice!

老师話12月中有结果。我上星期六in, 老师in 左十几分钟左右,都問左同叫小朋友做左好多野!我感觉老师同学校都好好,好有心机,都好喜欢,但位真系太少,我唸好渺茫!

Sso2011 發表於 13-11-11 18:07
老师話12月中有结果。我上星期六in, 老师in 左十几分钟左右,都問左同叫小朋友做左好多野!我感觉老师同学 ...
Thanks! 我都係in完之後就仲喜愛呢間學校!

好想知KM鍾意咩類型的家庭! me too ....coz interview question is easy, but a lot of people apply !

msddduck 發表於 13-11-11 15:12
我諗KM都係揀家庭背景了,咁多人IN但得咁少位....好想知KM鍾意咩類型的家庭! ...
收我啲仔時我地無車無樓,兩公婆均非專業人士

引用:Quote:msddduck+發表於+13-11-11+15:12+我

原帖由 marcuscyrus 於 13-11-11 發表
收我啲仔時我地無車無樓,兩公婆均非專業人士
請問你仔in時有咩表現?而老師又有無hint會收你仔呢??

msddduck 發表於 13-11-11 22:08
請問你仔in時有咩表現?而老師又有無hint會收你仔呢??
兩個仔都表現算好,答到哂,哥哥仲指住課室牆上的字來讀,見哥哥的老師除了講了幾次好得意之外就無其他暗示,佢是waiting入。細佬見時考的東西比哥哥當年少,同樣佢都是答到同做到,細佬是12月收到offer。不過依家競爭大左,情況有無變我不敢說,只能講我家庭算是在同學群中幾草根的了

marcuscyrus 發表於 13-11-11 22:52
兩個仔都表現算好,答到哂,哥哥仲指住課室牆上的字來讀,見哥哥的老師除了講了幾次好得意之外就無其他暗示 ...
你感覺km係咪鍾意ftm?

msddduck 發表於 13-11-11 23:13
你感覺km係咪鍾意ftm?
以我認識不論哥哥或細佬的同學媽咪,幾乎沒兩三個是ftm阿

引用:Quote:msddduck+發表於+13-11-11+22:08+請

原帖由 marcuscyrus 於 13-11-11 發表
兩個仔都表現算好,答到哂,哥哥仲指住課室牆上的字來讀,見哥哥的老師除了講了幾次好得意之外就無其他暗示 ...
哥哥係到讀過,所以細佬就大機會入讀!