用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 座GF(Long Beach) 望Sophie
樓主: lobbytsui
go

座GF(Long Beach) 望Sophie [複製鏈接]

回覆:HeiLumMa 的帖子

我地3月b, 4月番,仲等通知交費

回覆:DollyCC 的帖子

咁細個番?剛好2yrs old。我地係4月B, 但9月先入學呀。

回覆:座GF(Long Beach) 望Sophie

可否講點解唔㨂Greenfield ?

回覆:HeiLumMa 的帖子

我想佢快d番,唔好對住姐姐

想問有無媽媽知道sophie課程係點?係咪net班主任?主要用英文定普通話上堂之類。。。因為我都係accept左offer,咩資料都無。。。

回覆:ching_tao 的帖子

3月中有個seminar, 校長會講課程,你可報名聽下,我之前聽過一次,學校是行英粵,時間各半,另外會有普通話堂!

今日見到有n班小朋友開學了,有無今日上學的家長share下感覺如何?謝謝!

回覆:yannietimb 的帖子

星期六交左留位費,返學媽媽請分享下

回覆:fungjo 的帖子

請問你幾時開學?因為我仲未收到通知register

呢個星期交deposit,請問大家有無交?我小朋友上開pg, 老師同環境都好好,但新校點都擔心。再加上gf有offer, 都唔知選唔選Sophie 好,有無人已比訂?又或讀緊既comments 係點?謝謝!

引用:呢個星期交deposit,請問大家有無交?我小朋

原帖由 Cat205 於 14-04-10 發表
呢個星期交deposit,請問大家有無交?我小朋友上開pg, 老師同環境都好好,但新校點都擔心。再加上gf有offer, ...
可否講下sophie嘅pg有咩好?我上gf pg就覺得好求其,所以都猶豫是否要選sophie.  gf pg唔好之處:地方細,net耐心一般,見到小朋友唔專心直接skip佐講故事嗰part, 成堂pg好似流水線作業咁。

引用:Quote:原帖由+Cat205+於+14-04-10+發表呢個

原帖由 cindywy 於 14-04-10 發表
可否講下sophie嘅pg有咩好?我上gf pg就覺得好求其,所以都猶豫是否要選sophie.  gf pg唔好之處:地方細,ne ...
Sophie pg好在人數少,2個老師對6至7個小朋友,有英粵普班揀,我之前試過一九龍塘幼稚園pg, 十幾個小朋友一班,加埋照顧者個課室成廿幾三十人,老師完全照顧唔到小朋友, 同埋好多時d pg一堂個零鐘包括兩至三種語言,一個老師教唔夠廿分鐘就換了第二個老師,我上完幾堂都唔記得老師咩名

引用:呢個星期交deposit,請問大家有無交?我小朋

原帖由 Cat205 於 14-04-10 發表
呢個星期交deposit,請問大家有無交?我小朋友上開pg, 老師同環境都好好,但新校點都擔心。再加上gf有offer, ...
我會交留位費,睇下仔仔有無機會係同學,gf 我有報,不過無去in,之後去左gf open day, 覺得無in都無咩後悔,因為我果次唔知頭唔知路推埋bb車入學校,隨即俾個staff好不客氣的叫我將架車迫埋一邊,心諗open day 對來賓語氣都咁

我都覺sophie pg, 師生比例好好,所以我諗gf今年擴充,收多好多人,會唔會照顧得無咁好呢?反而sophie n班我估相對人數無咁多,小朋友學得比較好 。不過,gf的英語環境係一大優點。

Sophie 把鬼,你們不要俾他們欺騙,小朋友不肯坐定就話無人手照顧,不想他入pn (完本己收了) , 你話咁嘅態度應不應該

引用:Sophie+把鬼,你們不要俾他們欺騙,小朋友

原帖由 kanasleung212 於 14-04-13 發表
Sophie 把鬼,你們不要俾他們欺騙,小朋友不肯坐定就話無人手照顧,不想他入pn (完本己收了) , 你話咁嘅態 ...
你親身經歷?兩歲人仔,唔會要求坐得好定呱

回覆:supercrazy 的帖子

梗係親身經歷,你們要小心

我和女兒亦上過pg,英文老師Miss Jasmine有心,有經驗,當小朋友離開,會引導他回來,另外一位助教也有幫忙,沒有忽略任何一個小朋友,是一個很好的pg。
原本沒有打算上Sophie pn, 不過,經過一個月多的插班pn, 見到班主任有經驗和愛心,女兒上了三天已能清楚地唱兒歌,更能以普通話說:「老師早安」,最後選了Sophie。

受到警告
‹ 上一主題|下一主題