用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 座GF(Long Beach) 望Sophie
樓主: lobbytsui
go

座GF(Long Beach) 望Sophie [複製鏈接]

回覆:座GF(Long Beach) 望Sophie

我bb前晚都無端端發燒,而家有鼻水,都可能是之前PG Xmas party好多小朋友一齊感染到,又可能係出街吹親,今日最後一堂PG, 打番去請假,老師問小朋友做咩,我話尋晚有點燒,而家無了,但老師竟然答我無燒都唔返啦?好似覺得我應該要俾bb返去咁!
希望快點好番!期待下月去sophie PG!

回覆 yannietimb 的帖子

你係第2度上緊?下個月join Sophie?
好老實,唔係發燒先會傳染人,真係唔明有d人點諗,同埋如果本身bb有唔妥都係弱d,何必take risk要佢俾人再傳多野病呢...

我知有d學校,係講明如果有明顯呼吸道感染徵狀,都唔好番學/唔好黎INTERVIEW,咁我覺得正常好多

我而家間pg要上到2月尾,到時我仔先17個月,好似要join 細B班?我鐘意小人D呀因為我仔好百厭

引用:我bb前晚都無端端發燒,而家有鼻水,都可能

原帖由 yannietimb 於 13-12-27 發表
我bb前晚都無端端發燒,而家有鼻水,都可能是之前PG Xmas party好多小朋友一齊感染到,又可能係 ...
你join邊個class呀?返完可唔可以分享下呀?

引用:回覆+yannietimb+的帖子 你係第2度上緊?下

原帖由 HeiLumMa 於 13-12-27 發表
回覆 yannietimb 的帖子

你係第2度上緊?下個月join Sophie?
其實都只係返左一個月,不過又遠時間又早,一班有成十幾人,唔太喜歡,見Sophie 近又小班(問過最多7個小朋友),最緊要我想幫寶寶報佢pn (雖然我仲未報),所以揀sophie PG試下

引用:Quote:原帖由+yannietimb+於+13-12-27+發表

原帖由 happymamaTY 於 13-12-27 發表
你join邊個class呀?返完可唔可以分享下呀?
我報17個月大仔果班,heilumma囡囡已經上緊,可以先請教她!

回覆:yannietimb 的帖子

有3個老師,照顧都幾周到,但可能出面未set 好,所以成堂都在課室,個課室都算大,除左snack time, 無break,(我覺得break 下會好d),覺得呢度課程算正常,吾會要求bb 做太深程度嘅野。

回覆:HeiLumMa 的帖子

playgroup有三個老師又幾多喎,不過我打過去問過,pg應該唔會去用到其他特別室架,應該淨係係玻璃房上堂

回覆:happymamaTY 的帖子

吾需要去特別室,可以出covered playground 跑下會好d, 只喺房入面,小朋友無耐性。

引用:吾需要去特別室,可以出covered+playground

原帖由 HeiLumMa 於 14-01-02 發表
吾需要去特別室,可以出covered playground 跑下會好d, 只喺房入面,小朋友無耐性。

...
係呀,希望可以去covered playground 玩

你們尋日有去Sophie interview嗎?我仔病了改左期

引用:你們尋日有去Sophie+interview嗎?我仔病了

原帖由 yannietimb 於 14-01-19 發表
你們尋日有去Sophie interview嗎?我仔病了改左期
咁你改左幾時interview呀?
我有同個女去interview呀!終於有得去cover playground 到玩,同堆入去課室睇圖書

我仔表現得好差,勁扭計,我根本同唔到校長講嘢,我諗入學無望

引用:Quote:原帖由+yannietimb+於+14-01-19+發表

原帖由 lobbytsui 於 14-01-19 發表
咁你改左幾時interview呀?
我有同個女去interview呀!終於有得去cover playground 到玩,同堆入去課室睇圖 ...
改左21號,不過阿仔而家仲未好晒,聽日都唔知可唔可以去

引用:我仔表現得好差,勁扭計,我根本同唔到校長

原帖由 supercrazy 於 14-01-19 發表
我仔表現得好差,勁扭計,我根本同唔到校長講嘢,我諗入學無望

...
你仔仔係細b都in左?之前朋友問10月b可唔可以報,學校答佢暫時唔收細b住,佢仲無報到!

但我眼見都好多細B

引用:但我眼見都好多細B +

原帖由 HeiLumMa 於 14-01-20 發表
但我眼見都好多細B
我已叫朋友快點交表,因為我知三月仲有一次interview!

吾知有無機會呢,校長好像好有要求

‹ 上一主題|下一主題