用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 swindon interview
go

swindon interview [複製鏈接]

去完Swindon 面試, 感覺良好.
不過睇得出學校 真係好新, 你會考慮這一間嗎?
我覺得老師比其他幼稚園比較熱心.
   3    0    0    0

回覆:swindon interview

本人是用家:

Swindon 是新校,今年三月開,但行政算良好,學校能清楚解答各項安排。三班主任制,兩中文,一英國net。校方及老師屬熱心積極類型,開學初期,老師每天致電分享小孩情況,教家長在中鼓勵小朋友,協助他喜愛上學。現時約每天whatsapp及2-3天通電話,很有耐性與家長互動。

另外,最近校方預告來年K1安排,將以英普為主,協助小朋友考直資/私小。。

用家 x2, 每位staff對小朋友都充滿愛心同耐心,雖然校舍系新,但老師同校長好有經驗,小朋友返得好開心,又學得快!

回復 biqutz 的帖子

感謝分享.  我想問下, 點解你們會選這一間?
因為正常小朋友都會有多個一個offer, Swindon 成功因素在那裡.

今年好多人爭,唔知有冇機會

引用:回復+biqutz+的帖子 感謝分享.++我想問下,

原帖由 tongtongwhite 於 13-11-11 發表
回復 biqutz 的帖子

感謝分享.  我想問下, 點解你們會選這一間?
我個case特別d, 系仔仔兩嵗先回流香港,糸決定俾佢入n班時,打過幾個電話俾幾間睇下有冇位(剛回流乜都唔識,又多問題問),間間d態度差,好似問多幾句都唔得,唯獨思博佢地好用心去解答問題。之後同校長傾,佢俾我仲感覺系佢真心想教好每位小朋友,同埋俾我地覺得可以放心地放手俾仔仔去跟住佢地。我之前仲好驚會揀錯但而家見到仔仔返得開心同見證住佢嘅進步,我就知㨂思博系👍

同區有net既PN唔算太多,PN小B細,又不太想車程太遠。比較過同樣有net既PN中,呢間都幾吸引,1。因校舍新,地方算大,感覺清潔;2。行政比起同期新校良好,學校安排清楚交代;3。學校派發全年課程大綱,PN課程用K1主題,家中小孩好喜歡學校課本,常常主動叫人陪佢讀書;4。 有net 既PN 中,思博價錢算吸引,$4000/月,不用雜費、書簿費。

引用:同區有net既PN唔算太多,PN小B細,又不太想

原帖由 biqutz 於 13-11-11 發表
同區有net既PN唔算太多,PN小B細,又不太想車程太遠。比較過同樣有net既PN中,呢間都幾吸引,1。因校舍新, ...
👍我個仔成日追住我要讀學校嘅書!

biqutz 發表於 13-11-11 11:29
同區有net既PN唔算太多,PN小B細,又不太想車程太遠。比較過同樣有net既PN中,呢間都幾吸引,1。因校舍新, ...
請問係咪即係教快一年課程?

請問何時有result呀

回覆:天悅 的帖子

可以咁講,PN用K1既主題&教材,用PN小B所能明白的方法教。所以小B很喜歡,同時學到較全面的詞彙??!

我想問下各位媽咪, 校車安排如何? 如果荃灣區去學校, 大約費用?

校車安排就真係要問下學校,因今年學生未夠多,校車網唔算完善。下年收爆學生的話,應該會好d

希望多d人,校車網會好d,今年校車去唔,現時由屋企人接送

用家×3,阿女月尾反N, 但已反了幾個月pg......兩個字“開心”,依家無成日都會上去望下,啲老師主任校長好好架!!

回覆:C蓓媽 的帖子

用家x4,我個囡係10細b, 又好痴身,但都唔係喊左好耐,問佢鍾唔鍾意番學,開唔開心,都會點頭,我大人都feel 到老師校長好積極&愛心,何況小朋友呢。回想舊年搵n班一間都唔收,最後好好彩搵到思博

引用:去完Swindon+面試,+感覺良好.不過睇得出學

原帖由 tongtongwhite 於 13-11-10 發表
去完Swindon 面試, 感覺良好.
不過睇得出學校 真係好新, 你會考慮這一間嗎?
我覺得老師比其他幼稚園比較熱 ...
請問Interview考左小朋友乜野? 個流程係點?可否分享下?

引用:Quote:原帖由+tongtongwhite+於+13-11-10+

原帖由 skykkk 於 13-11-11 發表
請問Interview考左小朋友乜野? 個流程係點?可否分享下?
都係考下“你叫咩名“ ,分野俾媽媽/老師, 切切,扮斟水, 玩下車仔咁,基本野,好輕鬆的

我想知幾時會派offer

我上星期考得仲簡單, 只係疊積木, 入銀仔咁, 佢做到晒, 仲好快添, 但, 唔知點解, 我覺得都唔一定有OFFER 咁

老師上次話差不多聖誕節會有OFFER, 係咪個個IN 都有問第時AM班滿左PM考唔考慮果D問題架?

回覆:ecvy 的帖子

我有問呀!但我有講點解好想上午班!

‹ 上一主題|下一主題