用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信幼稚園 德信出result啦!
樓主: loverbear
go

德信出result啦!   [複製鏈接]

carminema 發表於 13-11-13 16:33
好呀,如果到時有咩消息通知埋你丫,不過我係pm
唔該你啊, 我都想知多d, 校車車費太貴

回覆:carminema 的帖子

我仔都係pm ,睇下會唔會join埋

回覆:德信出result啦!

我個仔去到課室坐定定玩玩具,但當老師同我傾計時佢就走埋黎搞搞震,最後waiting

補充: 新生家長會時,校長講今年K1下學期開始有星期六興趣班。

回復 kh_wong 的帖子

謝謝分享及回覆:)

引用:回復+cmlam12+的帖子 本人是K3家長,三年

原帖由 kh_wong 於 13-11-13 發表
回復 cmlam12 的帖子

本人是K3家長,三年來感覺學校係幾傳統,學校設備係舊式,但課程卻不斷革新,Phonics ...
絶對認同!
家長要跟得緊,但小朋友學到的真很多!

引用:K1每日有1樣功課,宜家有時有2樣。老師每兩

其實德信各樣都做得幾好,點解到而家都未開係個幼稚園一欖到睇?
如果出年先知校車係咪到自己屋苑,無既話都幾頭痛.........

回覆:Aasiya 的帖子

我個NO都係03/14NAWA

引用:其實德信各樣都做得幾好,點解到而家都未開

原帖由 popeyemuimui 於 13-11-13 發表
其實德信各樣都做得幾好,點解到而家都未開係個幼稚園一欖到睇?
如果出年先知校車係咪到自己屋苑,無既話都 ...
昨天已向kingdom 管理理⼁乛⼀⼀⼁⼀

引用:其實德信各樣都做得幾好,點解到而家都未開

原帖由 popeyemuimui 於 13-11-13 發表
如果出年先知校車係咪到自己屋苑,無既話都 ...
昨天已向bk管理員申請在幼稚一覽加德信幼稚園,等回覆!

引用:Quote:原帖由+popeyemuimui+於+13-11-13+發

kindom 已回覆
您好,教育王國的學校專區是按國民實際需要而設,因而並不是包括全港所有小學及幼稚園都有其專區。

如有需要,請到教育王國使用意見之指定置頂主題回覆,依照主題內1#之指示提出申請。謝謝!

申請學校專屬討論區方法:http://www.edu-kingdom.com/forum ... ead&tid=2406848

{標題以該校為唯一主討論題目 (即不接受「某校VS某校」)
- 不少於3個討論連結
- 該論題須於過去1個月內持續有新回帖
- 每個論題須有不少於5個回帖
- 每個論題之回帖須由不少於3位會員發出}

所以已到他的link申請
http://www.edu-kingdom.com/forum ... ;extra=#pid37551808

回復 mammyleung 的帖子

如要申請成功,請各位媽媽多點回覆!
Kingdom 有以下要求:
-該論題須於過去1個月內持續有新回帖
- 每個論題須有不少於5個回帖
- 每個論題之回帖須由不少於3位會員發出

請在以下多討論區d點回覆! thank you!

Appy for new one

學校全名:德信幼稚園  Tak Sun Private Kindergarten
地址:九龍柯士甸道103號

地區:佐敦

有關該校之討論連結:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2705464&highlight=%E5%BE%B7%E4%BF%A1

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2707631&highlight=%E5%BE%B7%E4%BF%A1

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2699625&highlight=%E5%BE%B7%E4%BF%A1

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2707871&highlight=%E5%BE%B7%E4%BF%A1

聽說德信無茶點食,是嗎?

回覆:cherryho121 的帖子

德信無咩雜費! 半年千左右

文文豬豬 發表於 13-11-14 11:10
德信無咩雜費! 半年千左右
其他雜費:
1. 番左學校, 會有d 兒童刊物可以訂;
2. 出版社有英文DVD 配套可以訂...

全部家長自行決定, 買吾買都得!

引用:Quote:文文豬豬+發表於+13-11-14+11:10+德

引用:Quote:原帖由+mammyleung+於+13-11-14+發表

原帖由 carminema 於 13-11-14 發表
請問學校既興趣班大約幾錢?
要等K2 媽媽回覆,我都不清楚!

‹ 上一主題|下一主題