用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Johannes College 今日面試情況
go

St Johannes College 今日面試情況 [複製鏈接]

大家覺得今日面試感覺點樣?阿B自己去IN,完全唔知IN成點樣,成個過程極快,前後無五分鐘就出來了,大家系唔系都系咁架?呢間學校好似無人討論。

3    0    0    0

係呀!我囡囡都係一個人入去in,5分鐘不足便出來,佢幾開心,佢話老師叫佢唱ABC song,佢有唱歌。我又見到有外籍人士一起面試,這間學校英語強,中數要自己多跟一跟,但K2 K3要全日,學費也不便宜,如收我囡會認真考慮,我很喜歡英語環境。

回復 jackysophia 的帖子

全日班應該系4850,半年一次雜費,雜費包埋LUNCH等等。。。。我報既系全日班。。。我問我個仔系裏面課室玩乜架,阿仔唔答我,ANYWAY,我都中意呢間
點解好少人討論呢間學校阿。。。。口碑阿,用家經驗阿。都無幾多。。。

全日班$4850?真的嗎?半日都要4000,如果全日班是4850,非常優惠,我一定會選,但好似要7000多,但吾肯定。有冇用家可分享一下呢?K1只有半日班,應該冇全日喎

4850是半日價錢才對?

回覆:小兔子乖乖 的帖子

n 定k1 班ar ?

唔系嘛,我爬文,全日系4850噢,雜費包埋LUNCH半年4000.
唔通我搞錯!!咁大件事。。

回復 Wong2013 的帖子

K班。。。。面試

對不起,係我攪錯,半日班跟全日班價錢相若,吾好意思

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2466342&extra=page%3D3

點解半日班學費都咁貴阿。。。。。唔通下午班得瞓覺,瞓醒覺就放學?》

間學校真系全英。連姨姨嬸嬸都系全英!全港來講真系無幾多做得到的語言環境!

回復 william2011 的帖子

我都系中意呢間學校既語言環境,只系覺得呢間學校系教育王國好少出TOPIC,用家評價好少,總之面試完先,收唔收再考慮,呢間有N班,又系龍校,K位應該好少,競爭大!!!

回復 小兔子乖乖 的帖子

我個仔LIKE英文多過中文!一見地后生的嘅老師用純正地道英文同他講,他就兩眼放光!超享受!!呵呵!

回復 william2011 的帖子

你個仔系呢間學校上N班嗎 N班學費幾多,英文環境好,中午是否相對差D。。。。

回覆:St Johannes College 今日面試情況

我仔正在讀N 班,係全英的,少post 係因為用家比較低調,唔係多post 等如好!

回復 tiffany168168 的帖子

哈哈,我同意。。。
咁你宜家N班會不會繼續上K呢
有D用家話K2已經學緊P1知識了,系唔系真系咁谷架.
多謝回覆.

回覆:小兔子乖乖 的帖子

我仔而家先N 班我唔知k2 嘅情況,不過老師開學時有提過SJC 較深半年,我要再感受吓先知呀!so far 滿意,會考慮上K1.

回復 tiffany168168 的帖子

多謝你回覆呀。
你仔N班系半日定系全日,我報咗全日班,爬文得知學費系4850.
我問咁多問題,,,都唔知道會唔會收,,問黎八鬼咩
自己入去面試真系無知面成點樣。。。

‹ 上一主題|下一主題