用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問各位民生書院幼稚園K1面試會唔會再有second in?? ...
go

想問各位民生書院幼稚園K1面試會唔會再有second in?? [複製鏈接]

想問各位民生書院幼稚園K1面試會唔會再有second in??

2    0    0    0

回覆:mayuzumi 的帖子

舊年冇2nd in

引用:想問各位民生書院幼稚園K1面試會唔會再有se

原帖由 mayuzumi 於 13-11-09 發表
想問各位民生書院幼稚園K1面試會唔會再有second in??
點解咁問???

mayuzumi 發表於 13-11-9 16:48
以往都沒有,今年就唔知喇!不過話7/12知result, 估計沒有second in law!

ekhc    發表於 13-11-12 00:33

do they accept small BB? what is the last month they accepted before?

回覆:想問各位民生書院幼稚園K1面試會唔會再有second in

因為據聞有超過5000個考生報考,學校用一個月時間去面試考生,但每個考生面試時間十分鐘0吾夠,問啲問題都係考生叫乜名,邊個帶你黎呀,考顏色英文数目認字等。其實民生會用乜嘢機準黎揀選學生呢?

回覆:想問各位民生書院幼稚園K1面試會唔會再有second in??

我都好想知用乜標準,對大b來說真係好淺

引用:我都好想知用乜標準,對大b來說真係好淺 +

原帖由 jdbkk 於 13-11-09 發表
雖然我仔識哂,我唔敢抱咁太期望

引用:我都好想知用乜標準,對大b來說真係好淺 +

原帖由 jdbkk 於 13-11-09 發表
對細B來說都幾深 我希望佢地會考慮埋年齡的factor la

平常心啦!大家永遠唔會知道學校用咩準則去收生...2009年同大囝考民生,亞囝答8成,好朋友個女完全唔答,佢媽咪出黎時好失望.最後佢WAITING,(7月女,爸爸校友), 我REJECT(9月仔), 佢囡之後都入咗

舊年佢大囡讀緊K3時, 佢細囝考民生,答哂咁濟, 都係WAITING(5月仔),

引用:平常心啦!大家永遠唔會知道學校用咩準則去

原帖由 ruthcsp 於 13-11-09 發表
平常心啦!大家永遠唔會知道學校用咩準則去收生...2009年同大囝考民生,亞囝答8成,好朋友個女完全唔答,佢媽咪 ...
最後細仔有冇收到?

無.最終連定大囡都放埋民小個位,去咗另一間近好多,學費又平一平,仲保證會收埋細路嘅直資....

回覆:想問各位民生書院幼稚園K1面試會唔會再有second in??

其實民幼英普課程如何?係咪雙班主任制?phonics 教得好嗎?

回復 DevilPig 的帖子

我都想知係咪雙班主任

引用:其實民幼英普課程如何?係咪雙班主任制?ph

原帖由 DevilPig 於 13-11-12 發表
其實民幼英普課程如何?係咪雙班主任制?phonics 教得好嗎?
無錯,是雙班主任,phonics 用 letterland教

引用:Quote:原帖由+DevilPig+於+13-11-12+發表其

原帖由 eebabyma 於 13-11-12 發表
無錯,是雙班主任,phonics 用 letterland教
NET 上堂時間多唔多ga?
普通話時間有幾多呢?

回復 jhorizons 的帖子

因為 net 做班主任, 基本每日返學既 3個鐘都同小朋友一齊學習

藍藍媽 發表於 13-11-9 19:01
對細B來說都幾深 我希望佢地會考慮埋年齡的factor la
我女兒也是細B,老師不按順序問她英文字母時,她亂答,很高笑。最後,老師微微笑,一邊把子母板收起,一邊說這樣不懂才是正常。老師很好啊!

我有apply,冇收到面試信就見到你地話出左result

我有apply,冇收到面試信就見到你地話出左result

‹ 上一主題|下一主題