用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 去Kingston開放日一肚氣
go

去Kingston開放日一肚氣 [複製鏈接]

塞車半個鐘,去到門口,有個叫和姐嘅話報咗名先入得,唯有走,我之後打去問,佢話唔係,仲問我有無去錯……

1    0    0    0

回覆:去Kingston開放日一肚氣

應該無報都入得架,不過我覺得整體感覺一般,入唔到都無咩所謂啦~

We were there yesterday, though we have applied, no one asked us about that at all

我都係,去到門口唔俾入,學校網址又冇寫要報名

回覆:貝珠 的帖子

咁奇怪?我地入去時又無人問過喎。。

回覆:Charlie妹 的帖子

係去左邊個校舍? 幼稚園定小學部?

回覆:eminebaby 的帖子

你係咪講緊幼稚園嗰邊?

係幼稚園

引用:係幼稚園 +

原帖由 貝珠 於 13-11-10 發表
係幼稚園
金巴倫道campus, 我10点正入去,  有個女人似係校監, 佢好nice!  我同咗每個 grade teachers傾咗好耐,感覺良好.

我都係幼稚園

這世上的人無其不有,特別是香港人,無聊人太多,還是和kingston有深仇大恨,當天三個校園是任何人都可以自出自入,講真,借厠所都無人理!!!

引用:這世上的人無其不有,特別是香港人,無聊人

原帖由 21Ckid 於 13-11-11 發表
這世上的人無其不有,特別是香港人,無聊人太多,還是和kingston有深仇大恨,當天三個校園是任何人都可以自 ...
如果我作嘢,就講唔到個staff名啦,我亦無需要無啦啦屈一個阿姐。
你語氣對香港人不太友善喎,你不是香港人嗎?

同埋唔止一個人有此情況

回復 Charlie妹 的帖子

動機係乜,你自己先知。如果我係大陸人,又點?
當日明明個個都可自出自入,喜歡就簽個名,不喜歡可hi都唔講一句就直入。

不過你堅持就由你吧。

引用:回復+Charlie妹+的帖子 動機係乜,你自己

動機係乜,你自己先知。如果我係大陸人,又點?
我係講事實啫,你從我嘅說話都知,我係講,有個staff唔俾入,但學校又話俾,咁可能係個staff理解錯咗,學校本身有心邀請人去,應該清楚brief啲staff. 不要做成誤會。
我唔明嘅係,就算你覺得我講嘅嘢唔啱聽,你都唔駛鬧晒所有香港人掛?我唔知你係乜人啦,反正你叫外國人做“純鬼”又問人Kingston多唔多富貴家庭,我都係高攀唔起同你講嘢,多謝你回覆咗我個帖啦

如果你真係去個開放日都搞到咁論盡,真係替你擔心

回復 21Ckid 的帖子

我覺得唔關論唔論盡, 只是好彩唔好彩的問題, 你幾好planning 都好, 遇到一個"奇怪"staff唔俾你入都無計!

引用:Quote:原帖由+21Ckid+於+13-11-11+發表回復

原帖由 Charlie妹 於 13-11-11 發表
我係講事實啫,你從我嘅說話都知,我係講,有個staff唔俾入,但學校又話俾,咁可能係個staff理解錯咗,學校 ...
Charlie 妹,你都係收口吧,因為你不是上等人。

引用:回復+Charlie妹+的帖子 如果你真係去個開

如果你真係去個開放日都搞到咁論盡,真係替你擔心
多謝你替我擔心,你真係高貴,心地善良,大方得體!

回復 lui 的帖子

太俾面啦。我都只係普通中產。
‹ 上一主題|下一主題