用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Greenfield (long bench)
go

Greenfield (long bench) [複製鏈接]

Greenfield (long bench) ok ma?
收到am N offer ( 英普) ,即係雙班主任?
知唔知學費around 幾多呀?

3    0    0    0

回復 Kristy0725 的帖子

妳哋幾時interview架?我哋上星期六先面試等緊消息。

剛收信,都係英普上午PN offer!!!

回覆:Greenfield (long bench)

我之前考慮過,最後冇報名。上網睇到呢間 K1, 差唔多$6000一個月 x 11期。所以估N班都唔會太平,我覺得太貴所以冇報名

回覆:BostonRedSox 的帖子

上星期六in

回覆:BostonRedSox 的帖子

咁你覺得間學校ok ma?

似international 多啲,都okay. Comment from friends with kids studying there are quite good.

我今朝in, 感覺d老師好young, 特別係d NET, 佢地到底識唔識教小朋友自理呢

我覺得校舍好細,無outdoor playground

Kristy0725 發表於 13-11-9 13:45
Greenfield (long bench) ok ma?
收到am N offer ( 英普) ,即係雙班主任?
知唔知學費around 幾多呀?
咁快既? 你in  明年讀? 本收左我個fd今年插班,老師說今年6200, 明年唔知有否調整,我個fd覺得太貴無讀了

我都係喎,應該我都有信啦,去睇睇收唔收先

BostonRedSox 發表於 13-11-9 14:32

剛收信,都係英普上午PN offer!!!
係咪英普或國際?你填表揀英普? 我都唔記得揀左什麽了

回復 BostonRedSox 的帖子

你留位嗎? 是幾月bb? bb當日係咪表現唔錯? 仲會in其他嗎?

回覆:happybbpig 的帖子

仲有好多未in, 但會留位先……如果學費太貴,未必要,好似唔係咁值……英普班,其實對學校了解不多

回復 happybbpig 的帖子

會。2月B. 有幾間12月至3月in.

Kristy0725 發表於 13-11-9 23:19
仲有好多未in, 但會留位先……如果學費太貴,未必要,好似唔係咁值……英普班,其實對學校了解不多

...
你住奧運? 報了其他那些學校?

回覆:happybbpig 的帖子

唔係住奧運……有冇人知有冇校車架?仲有好多間in , 因為係大b, 其他學校收既機會都大……so, 如果唔係“神”級學校,我未必要

我仔仔都收到A.M. Offer。我還考慮交唔交留位費,因GF一向不是我的首選。如果她好快又要求買校服比雜費的話,最後決定唔去讀的話咪雙重損失。請問有冇人知道幾時交雜費,謝謝!

howmon 發表於 13-11-11 00:33
我仔仔都收到A.M. Offer。我還考慮交唔交留位費,因GF一向不是我的首選。如果她好快又要求買校服比雜費的話 ...
我都是am, 都覺得唔係首選,應唔比留位費啦

我都收到AM offer, 但唔係大仔而其他學校又未出offer, 可能都要俾住先

‹ 上一主題|下一主題