用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 真心呼籲!
樓主: 朱古力糊
go

真心呼籲! [複製鏈接]

回覆:真心呼籲!

其實我覺得佢繼續in 唔緊要,收左唔好hold 住就得

回復 patpat904 的帖子

同意,我已有offer,但都in報左既學校,因為乜都聽人講上網睇,自己無親身感受間學校係咪真係咁,我都有等待offer既日子,明白會好擔心無心儀學校收既心情,若然好彩收都唔會比留位,免得哂錢又hold人地既位
總之,祝各位得償所願,小朋友開心成長!

請做良心家長!
未有OFFER的家長忍耐一下, 好快就會有人放位, 收到CALL了~

回覆:patpat904 的帖子

同意。我覺得in唔係問題,淨係聽人講唔親身去自己同小朋友感受間學校可能會錯過了真的適合自己小朋友的學校。另外,如果全部學校劃一同時候出offer letter,我相信絕大部分家長都唔會hold多過一間幼稚園。希望各家長和小朋友最後都入到心儀嘅學校,但入唔到亦毋須灰心,這只是人生路程的一小段,記住不要令小朋友感受大人的壓力保持樂觀心態啦

引用:朋友手中已有3個+am+offer(材校的),呢3間

原帖由 朱古力糊 於 13-11-08 發表
朋友手中已有3個 am offer(材校的),呢3間差唔多時間in , 差唔多時間出offer , 無可口非,3間都是村內最to ...
支持

Support SN收咗我囡囡我只楝一D龍校in

我女in4間,全部都收,我只交一間心儀。冇多錢去留3間,仲有兩間in我都唔去

樓主的意思是 "如有心儀的offer便不要再interview",我有少少保留。因為交表時對學校一知半解,要面試後才比較了解學校,所以我交左一間留位費,剩下的都會繼續in。in完唔交留位費學校都知咩事啦,我又唔會間間都交留位費,好甘

支持!

回復 朱古力糊 的帖子

我上年有左心儀 offer, 所以九龍禮賢同創價都冇去 in, 留番 d位出黎比其他人

回覆:AJH 的帖子

Totally agree.  Please be considerate.  Just keep one offer and release the rest please!!

In都可以接受,但到學校出offer, 無心讀就不要霸咁多位,多offer在手唔代表小朋友叻,只代表家長自私

回復 Sbaby 的帖子

明白被reject 嘅心酸徬惶

我有3間offer am未夠日期交留位我已經send 信通知其中2間會放棄了。快d比番個位有需要嘅人。因為自己bb  n班時全部無offer.都8月頭先中。心急死

cloudwingwing 發表於 13-11-8 22:43
非常同意,總覺得有些媽媽想証明自己小朋友有幾叻,有好多offer,所以不斷面試。

...

support, 仲要周圍同人講喎 .....

引用:非常同意,總覺得有些媽媽想証明自己小朋友

原帖由 cloudwingwing 於 13-11-08 發表
非常同意,總覺得有些媽媽想証明自己小朋友有幾叻,有好多offer,所以不斷面試。

...
事實上大把人的確如此,仲好自豪

引用:支持!見阿囡個大b同學仔in幾間唔收(都係

原帖由 pandaflo 於 13-11-09 發表
支持!見阿囡個大b同學仔in幾間唔收(都係一樣報嗰幾間),而我地幾個同學仔已有offer, 佢媽咪日日呻,愁眉 ...
眼見其他bb已有幾個offer喺手,自己囡囡到宜家一個offer都未有,真係好驚好徬徨

回復 cloudwingwing 的帖子

唉!證明都吾係咁呀!Hold太多啦。
‹ 上一主題|下一主題