用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日學之園K1 Interview
樓主: fixedstar99
go

今日學之園K1 Interview [複製鏈接]

回覆:今日學之園K1 Interview

安排非常好,係我in過最好的一間!
至於part 1的考試,我覺得好淺,比傳聞中簡單!但要視乎小朋友的心情同即場表現. 有時小朋友明明識,但唔肯配合答問題,咁都冇辦法~

我覺得佢份小禮物最有用同真係有heart!
好過有間名幼比瑞士塘!!!!!!!

回覆:quarterday 的帖子

回覆:jkhung 的帖子

引用:超淺!我嫌問得唔夠多同深不過佢K1冇全日班,

原帖由 Maibubuu 於 13-11-08 發表
超淺!我嫌問得唔夠多同深不過佢K1冇全日班, 應該唔會讀Lu..
今日in完,我都覺好淺,不過阿仔在最後一part無耐性,成日話要走,唔知会否扣分呢?

學之園着重家校合作,題目深淺會唔會唔係重點?係

引用:知唔知幾時出result? +

原帖由 mama_ming 於 13-11-09 發表
知唔知幾時出result?
你in邊間?校長無講咩?

回復 kwanym 的帖子

今日我個女頭2 part 本來OK,但係第3part,同臺個小朋友又扭計又亂扔野,最後因大喊而被老師請出課室。我個女本來一直好安靜自己睇書,點知被同臺小朋友又扭又喊嚇襯,跟住佢喊佐一陣,要老師比張tissue佢。老實講,如果係因為呢個原因而令小女入唔到學之園,我真係覺得好傷心呀

引用:回復+kwanym+的帖子 今日我個女頭2+part+

原帖由 fixedstar99 於 13-11-09 發表

今日我個女頭2 part 本來OK,但係第3part,同臺個小朋友又扭計又亂扔野,最後因大喊而 ...
我諗唔会咁易扣行呀!

引用:回復+kwanym+的帖子 今日我個女頭2+part+

原帖由 fixedstar99 於 13-11-09 發表

今日我個女頭2 part 本來OK,但係第3part,同臺個小朋友又扭計又亂扔野,最後因大喊而 ...
你in邊間學之園?

The English part is difficult. My girl does not know it. Will it fail ?

回覆:^GGmami^ 的帖子

係咪間間唔同,我in青衣要數有幾多膠圈,認數字無問題但叫佢數就真係吾識,有5個膠圈

引用:知唔知幾時出result? +

原帖由 mama_ming 於 13-11-09 發表
知唔知幾時出result?
2/12

回覆:Cattdogg 的帖子

我想知佢今年收幾多人

回復 Cattdogg 的帖子

我都系in 青衣,但冇數數,而係問顏色喔!

囡囡讀緊學之園英普k1,據我同亞囡上適應週時觀察,所有小朋友完全聽得明net teacher 講既野,同埋可以坐定定上堂,第一堂已經識擧手點名,同話比老師聽自己既Christian name,我諗同佢地揀人既標準有關。

我今日in 海帆校,我覺得個流程係in過最好。唔使等好耐。等嗰時又有得玩。安排得好好。
In 內容我唔會用淺黎形容,我覺得只係適合呢個年紀考嘅。有超大B又有細B,  考嘅算係中間位。第一part英文group in考跟老師唱歌做動作,考生果,同老師interact Hi Five. Part 2 individual in 考中文老師問名,打招呼,之後俾幅圖佢抽咭配對,之後問物件名稱,最後走講bye bye 去睇書. Part 3 係家長填問卷,填完問卷, 主任逐個小朋友叫出去交問卷及擺返好支筆。主任跟著問小朋友叫咩名,今日開唔開心。送禮物時叫小朋友同媽咪去超市買嘢知唔知。送禮物要講thank you 同拜拜。
我阿女之前in全部唔出聲,今日全部有答,out of my expectation!
如果唔收,我估應該係我地塞車遲大到。係我自己遲到人地扣曬印象分都好應該!
不過真的欣賞成個interview 安排。對間school 印象好好.
Oh, only 扣分之處係part 1前啲普通話老師比較樣貌"黑"小小,可能已做左成日好攰無力支持好友善表情及語氣啩!

引用:我今日in+海帆校,我覺得個流程係in過最好

原帖由 chumiguan 於 13-11-09 發表
我今日in 海帆校,我覺得個流程係in過最好。唔使等好耐。等嗰時又有得玩。安排得好好。
In 內容我唔會用淺 ...
其實part three 計唔計分?校長一开始就話今天面試已經完了,我地傾下計,小朋友可以在後面玩玩具而家長在前面傾!

‹ 上一主題|下一主題