用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人今日in學之園?
樓主: kbac
go

有無人今日in學之園? [複製鏈接]

3 questions:  

純靠估,
都係睇你小朋友在家長忙碌時,表現會怎樣,又小朋友有問題時,家長點處理.
好似st.cat,你想填晒都唔俾.....一樣

請問家長問卷可以寫中文嗎?

回覆:有無人今日in學之園?

其實聽日仲有學之園面試,希望已考既家長忍一忍手,過埋聽日先講面試內容,lee 個唔係 take 唔 take it easy 問題,lee 個係道德觀念問題

引用:純靠估,都係睇你小朋友在家長忙碌時,表現會

原帖由 micmic1352000 於 13-11-08 發表
純靠估,
都係睇你小朋友在家長忙碌時,表現會怎樣,又小朋友有問題時,家長點處理.
好似st.cat,你想填晒都唔俾 ...
我都覺得係咁,主要睇下小朋友會唔會痴住家長唔肯自己睇下書玩下玩具,又或者睇家長點處理小朋友唔合作掛

引用:其實聽日仲有學之園面試,希望已考既家長忍

原帖由 DevilPig 於 13-11-08 發表
其實聽日仲有學之園面試,希望已考既家長忍一忍手,過埋聽日先講面試內容,lee 個唔係 take 唔 take it eas ...
Agree

引用:請問家長問卷可以寫中文嗎?

原帖由 小洪寶 於 13-11-08 發表
請問家長問卷可以寫中文嗎?
可以

知道題目有咗準備點答,快速答完就可以照顧返自己小朋友,咁表現可能會俾冇準備嘅家長同小朋友更理想,你覺得咁樣係公平?

引用:我放棄左冇去in...... +

Vincywsc 發表於 13-11-9 16:19
我放棄左冇去in......

me too ....

請問大家知道part three 計分嗎?

我仔part part都表現好差,最後佢見到個女仔攞左架車出黎直情衝去玩,吾俾佢仲發脾氣喊 相信學之園呢個面試方式一定可以搵到淡定又有耐性小朋友,老公都話高招

引用:我仔part+part都表現好差,最後佢見到個女

尋曰大仔in咗学之园,interview 分4parts
1)登記完自己在playroom 玩車車
2)叫名排隊入班房,四个小朋友及家長前後坐玩cooking salad....外籍英語老師叫小朋友遂一出去把指定生果放在bowl 里
3)去另一班房面試,中文老師面見小朋友及家長,老師問完名後,就俾咗四張圖畫咭小朋友配對,之後叫小朋友和家長一同睇書
4)家長填問卷及与校長對話

1~3parts 仔仔都表現好好

但第四part 就無耐性等話要出去玩車車

唔知大家有然咁嘅情況呢?

kwanym 發表於 13-11-9 21:56
請問大家知道part three 計分嗎?
我覺得英文老師個part好好, 先唱Hello Song warm up, 然後玩後唱Goodbye Song.
Part 3, 我見普話老師有寫野, 當然計分啦.

part 3有計分既, 而且應該都係好重要既一part, 睇小朋友可吾可以坐定定! 學之園就係想收d 可以坐得定唔會四圍走既小朋友先會有呢part, 填問卷既時間都唔短, 要小朋友坐定都唔易! 不過我個場都有超過一半小朋友坐得定!

引用:part+3有計分既,+而且應該都係好重要既一pa

原帖由 tenko 於 13-11-10 發表
part 3有計分既, 而且應該都係好重要既一part, 睇小朋友可吾可以坐定定! 學之園就係想收d 可以坐得定唔會四 ...
其實學之園咁少位,梗係唔止要小朋友坐定唔簡單啦!實情係要小朋友坐定定自己睇書先可以喺part勝出

引用:part+3有計分既,+而且應該都係好重要既一pa

原帖由 tenko 於 13-11-10 發表
part 3有計分既, 而且應該都係好重要既一part, 睇小朋友可吾可以坐定定! 學之園就係想收d 可以坐得定唔會四 ...
我一group 的小朋友全部都在家長填問卷時坐定定,但到同校長傾計時就个个話要走,咁又点計?

‹ 上一主題|下一主題