用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍靈糧堂出左result 喇~~~
樓主: littlethy
go

九龍靈糧堂出左result 喇~~~ [複製鏈接]

冇信係可以打電話回去問的....
有空來看看
www.facebook.com/rosygardenwedding

教養孩童. 使他走當行的路. 就是到老也不偏離 (箴言22:6)

salinamou 發表於 13-11-8 20:03
大家收到offer的是不是都是daddy mammy 一齊都有去in

得我自己一個帶阿囡去in.  有pm offer.

回覆:九龍靈糧堂出左result 喇~~~

剛收信,備取生

回覆:Crystalspman 的帖子

其實收備取生機會大不大?

引用:其實收備取生機會大不大? +

原帖由 pigmcmug 於 13-11-11 發表
其實收備取生機會大不大?
我都想知,但位不用呢

引用:Quote:原帖由+pigmcmug+於+13-11-11+發表其

原帖由 wawa~~ 於 13-11-11 發表
我都想知,但位不用呢
位多

引用:其實我大仔係靈糧上午出品,+已經畢業了,+而

原帖由 mrscow 於 13-11-11 發表
其實我大仔係靈糧上午出品, 已經畢業了, 而且細仔剛剛先講野, 另校長話唔一定有全日班位, 同埋面試 ...
Thx for ur comment!!

今早收到信了!都系後備,要等, 但無講等到幾時, 只是寫明,有消息再寄信來

備取生有冇位真係好難講。。遲終佢地見15位先收一位。。。呢間學校好處係佢小班教學,個人德行教得好好,老師好細心,但真係淺。。有心讀呢間而又係備取生。。寫多兩封信去學校試下。。。講下你有幾喜歡呢間學校。。不過我唔知得唔得。。學校連嬸嬸都記得晒佢地個名。。。衛生一流,過去三年我地都冇小朋友手足口。。。所以大力贊好。。

有空來看看
www.facebook.com/rosygardenwedding

教養孩童. 使他走當行的路. 就是到老也不偏離 (箴言22:6)

我朋友仔仔今年k2,當年都係備取生,佢都諗住一定冇機會,因咁少位,點知5,6月就打比佢有offer 比佢,所以想讀既媽咪唔駛咁灰心,總有機會既,加油~

果度老師話4-5月打去問下,如無,7月再打去。

引用:備取生有冇位真係好難講。。遲終佢地見15位

原帖由 mrscow 於 13-11-11 發表
備取生有冇位真係好難講。。遲終佢地見15位先收一位。。。呢間學校好處係佢小班教學,個人德行教得好好,老 ...
想問下課程淺,需要補習嗎?會唔會小一好辛苦?

引用:Quote:原帖由+mrscow+於+13-11-11+發表備取

原帖由 littlethy 於 13-11-12 發表
想問下課程淺,需要補習嗎?會唔會小一好辛苦?
Depends on 你點,如幼稚園三年你都會同佢睇書,上小一冇問題。。就算我呢個懶小小既家長。。大仔上左小一都已經好適應。。仲要國語上中文,佢都好開心。。。但如果你係怪獸家長,就唔好去開心校園。。。因為一定唔會達你標準。。K1 係冇字寫的。。

有空來看看

我有冇用錯怪獸家長呢個形容詞呢??

有空來看看

我仔係備取生, 細b, 完全唔講野.

如果有龍校收,我會放個位出來,大家等下啦

引用:我朋友仔仔今年k2,當年都係備取生,佢都諗

原帖由 ckhmama 於 13-11-11 發表
我朋友仔仔今年k2,當年都係備取生,佢都諗住一定冇機會,因咁少位,點知5,6月就打比佢有offer 比佢,所以 ...
當年沒有這麼多小朋友出生

我個囡都係後備生, 11月b, 我同老公一齊In, 阿囡坐底時未能集中, 頭兩條問題都唔係好合作, 之後就好好多, 老師仲讚佢, 但都係wait list.

回復 ckhmama 的帖子

請問你朋友當年有冇寫求位信呢?

回覆:雪晴25 的帖子

我朋友冇寫求位信既,佢一收到後備信時都話知道好渺茫,因為佢個年差唔多仟六七人in, 但半日班只得90零個位,即係in 16個先收一個,難過中六合彩,所以佢同我講連留位都唔寫,但佢話佢仔in 個時都ok既,都有期望會收佢仔,都以佢收到後備都好失望,佢都估唔到最後學校會打番比佢有offer, 因為佢都真係幾鍾意間學校,所以話呢,係你就係你既,不過聽朋友講,佢仔同學仔都係後備入到,但就寫左兩封求位信囉,所以寫唔寫,有冇用真係冇人知,因我朋友冇寫到都比到位佢

‹ 上一主題|下一主題