用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人IN完根德園後決定就算有OFFER都唔要? ...
go

有冇人IN完根德園後決定就算有OFFER都唔要? [複製鏈接]

如題
   5    0    0    0

回覆:有冇人IN完根德園後決定就算有OFFER都唔要?

Why?

回覆:mcbb916 的帖子

唔信,口不對心:;pppp:

回覆:有冇人IN完根德園後決定就算有OFFER都唔要

有龍校收就讓返個位出黎囉!(諗下都笑出嚟)

Kv is good.

報左名,系interview前已決定放棄in,因為我喜歡孩子有旅行,有畢業典禮。我諗我个小朋友都會喜歡。將來阿仔大个問到我拎畢業相,我交唔出,唔知点交代。

實有架,個個都鐘意陳豪咩

回覆:Aprilbaby 的帖子

講得好!上年 in 我囡囡嘅2個老師面無表情,最後竟然有pm offer,但我同爸爸都鍾意skh多啲,起碼唔係一尾死讀。

其實大部份唔適合呢種style既係根本唔會報...

Kv有無講得咁恐怖呀!真係一味得個讀字?!

有, 我朋友個囡KV 同SC 都有offer, 最後發覺KV都係唔啱佢個囡, 所以揀咗後者。我就連報都冇, 實在覺得呢間學校太死板, 入去讀好似連最開心返學嗰三年都冇埋。

mannitol 發表於 13-11-7 22:13
有, 我朋友個囡KV 同SC 都有offer, 最後發覺KV都係唔啱佢個囡, 所以揀咗後者。我就連報都冇, 實在覺得呢間 ...

講到好似讀過咁?!

咁......我個囡咪死左一次!
我仲諗住送埋個細囡入去, 死多次!

abby0624    發表於 13-11-8 10:06

我都冇興趣! in 完連個囡都話唔鐘意

引用:報左名,系interview前已決定放棄in,因為

原帖由 Aprilbaby 於 13-11-07 發表
報左名,系interview前已決定放棄in,因為我喜歡孩子有旅行,有畢業典禮。我諗我个小朋友都會喜歡。將來阿 ...
is true !

lw1123 發表於 13-11-7 21:38
講得好!上年 in 我囡囡嘅2個老師面無表情,最後竟然有pm offer,但我同爸爸都鍾意skh多啲,起碼唔係一尾死 ...

請問SKH是那一間??

Aprilbaby 發表於 13-11-7 21:16
報左名,系interview前已決定放棄in,因為我喜歡孩子有旅行,有畢業典禮。我諗我个小朋友都會喜歡。將來阿 ...

每年都會有3張班相
畢業時有一張大頭帶四方帽畢業相. 係少左一張全體帶四方帽嘅畢業相. 如果呢個係遺憾, 就真係無辦法了...

旅行... 一年得一次嘅學校旅行, 我大囡PN時讀嗰間, 都有, 但如果只係去少次左呢次, 又唔係真係咁大關係嘛.
我地家長自己都會成日攪旅行/gathering, 家陣嗰啲FB GROUP, 一呼百應啦.

係無一個比家長參加嘅畢業典禮, 我地家長自己都攪左個.
佢地喺學校入面, 好幾個月前都已經有排練, 畢業典禮有 歌舞劇, 每個小朋友都有份參與演出..
只係無比家長睇咁囉~

比起有學校旅行嘅PN幼稚/幼兒園, 我囡說點都唔返去PN嗰間.

K3完結時, 我問大囡, 想去邊間小學, 佢問我, 有無根德園小學, 根德園中學同大學.. 佢話佢要喺根德園讀書!

abby0624    發表於 13-11-8 10:08

Aprilbaby 發表於 13-11-7 21:16

連旅行都無架咩??

K3那年, 我帶細囡去 TUTORTIME上playgroup... 放Playgroup時, 剛好就係根德園小息, 見囡囡同其他小朋友上樹屋玩 (哈哈, 個人覺得簡陋左小小, 但對K2/K3學生來說, 已好足夠), 都係好開心咖喎~

我仔仔係今年K1生,我想講係kv真係一間好好嘅學校。由於仔仔在細校,那裡部份課室是落地玻璃望到一大片草地,而playground是在大草地裡面,還有千秋架,金魚池, 課室都是色彩繽紛,之前還有halloween theme. 我D朋友看到仔仔校園相都讚不絕囗,話估唔到kv環境原來係咁。而教我仔仔班的3個老師都是很elegant的後生miss, 而且超nice, 笑容可掬,佢地非常experience, 而且用好鼓勵和讚的方法去教小朋友。每天送返學放學都可跟老師傾兩句,而且剛剛先有家長日可慢慢同老師傾。絕不如外界講到咁神秘。仔仔間中還得到老師送的小禮物,叻仔貼紙和餅,所以返學很開心。剛過去的生日會,我們家長還可以送小朋友時入課室和老師同學影相。功課量方面,10月尾先開始有功課而且是一星期先得一張油颜色工課,暫時仲好輕鬆,但小朋友回家自己拿字卡讀而且認到好多字,老師教得好好!而且小朋友學識自己去厠所完全不用幫,又識自己穿外套,kv老師真係好有辦法,而小朋友明顯在各方面進步了很多,極力推薦此學校

‹ 上一主題|下一主題